Cum creezi automat un cuprins pentru un document Word

Now Reading
Cum creezi automat un cuprins pentru un document Word


Realizarea unor documente mai mari in Word care sunt folosite pentru diferite obiective, fie ca vorbim de carti, esee sau lucrari de licenta, presupune ca la un moment dat sa generam un cuprins. Daca nu esti un expert in acest sens si decizi sa creezi un cuprins in mod manual trebuie sa stii ca exista o metoda mai usoara care poate genera un cuprins fara sa te chinui foarte mult timp.

Avantajul unui cuprins creat automat este in primul rand legat de aspectul profesional şi în al doilea rand de faptul ca titlurile incluse in cuprins pot functiona si ca linkuri spre respectivele paragrafe. De asemenea, modificarea unui titlul sau adaugarea unui nou capitol în cadrul documentului se poate rapid corela la cuprins printr-o simpla actualizare.

Microsoft Word permite generarea unu cuprins automat al unui document prin selectarea textului ce dorim sa apara in cuprins si aplicarea unui stil asupra acestuia. 

Un cuprins se poate crea alegând stilurile de titlu – de exemplu, Titlul 1, Titlul 2 și Titlul 3 – pe care doriți să le includeți în acesta. Microsoft Office Word caută titluri care se potrivesc stilului pe care l-ați ales, formatează și indentează textul de intrare în funcție de stilul titlului, apoi inserează cuprinsul în document.

PUBLICITATE

Microsoft Office Word 2007 furnizează o galerie cu mai multe stiluri de cuprins din care să alegeți. Marcați intrările cuprinsului, apoi faceți clic pe stilul de cuprins pe care în doriți din galeria de opțiuni. Office Word 2007 creează automat cuprinsul din titlurile pe care le-ați marcat.

Daca v-am convins sa folositi aceasta metoda iata cativa pasi simpli de urmat daca doriti sa creati un cuprins automat !

Modalitatea cea mai simplă de creare a unui cuprins o reprezintă utilizarea stilurilor de titlu predefinite. De asemenea, aveți posibilitatea să creați un cuprins care se să bazeze pe stilurile particularizate pe care le-ați aplicat. Altă posibilitate este să atribuiți nivelurile cuprinsului la intrările individuale ale textului.

3-1024x536

Marcarea intrărilor prin utilizarea stilurilor de titlu predefinite se face astfel:

– Selectați titlul căruia doriți să îi aplicați un stil de titlu.

– În fila Pagină de pornire, în grupul Stiluri, faceți clic pe stilul dorit.

De exemplu, dacă ați selectat textul căruia intenționați să îi aplicați stilul ca titlu principal, faceți clic pe stilul numitTitlu 1 în galeria Stiluri rapide.

ZA010153908

Marcarea intrărilor individuale ale textului presupune urmatorii pasi:

Pentru ca un cuprins să includă texte care nu sunt formatate ca titlu, aveți posibilitatea să utilizați acest procedeu, pentru a marca intrările individuale ale textului.

 1. Selectați titlul pe care intenționați să îl includeți în cuprins.
 2. În fila Referințe, în grupul Cuprins, faceți clic pe Adăugare text.
 3. Faceți clic pe nivelul care să eticheteze selecția, cum ar fi Nivel 1, pentru afișarea unui nivel principal din cuprins.
 4. Repetați pașii 1-3 până când etichetați tot textul care doriți să apară în cuprins.

ZA010153940

Odata ce ati realizat toti acesti pasi puteti trece la generarea automata a unui cuprins. Daca ati folosit stilurile predefinte puteti  crea un cuprins  astfel:

 1. Faceți clic în locul în care inserați cuprinsul, de obicei la începutul documentului.
 2. În fila Referințe, în grupul Cuprins, faceți clic pe Cuprins, apoi faceți clic pe stilul de cuprins pe care îl doriți.

Creare unui cuprins din stiluri particularizate aplicate

Acest procedeu se utilizează dacă ați aplicat deja stilurile particularizate titlurilor. Aveți posibilitatea să alegeți setările de stil pe care să le utilizeze Word atunci când construiește cuprinsul.

 1. Faceți clic în locul în care inserați cuprinsul.
 2. În fila Referințe, în grupul Cuprins, faceți clic pe Cuprins, apoi faceți clic pe Inserare cuprins.
 1. Faceți clic pe Opțiuni.
 2. Sub Stiluri disponibile, găsiți stilul pe care l-ați aplicat titlurilor din document.
 3. Sub Nivel în cuprins, în dreptul numelui stilului, introduceți un număr de la 1 la 9, pentru a indica nivelul pe care să-l reprezinte stilul de titlu.

 NOTĂ    Dacă doriți să utilizați doar stiluri particularizate, ștergeți numerele nivelului de cuprins pentru stilurile predefinite, cum ar fi Titlu 1.

 1. Repetați pașii 4-6 pentru fiecare stil de titlu pe care îl includeți în cuprins.
 2. Faceți clic pe OK.
 3. Alegeți un cuprins care să se potrivească tipului de document:
  • Document imprimat: În cazul în care creați un document care se va citi pe o pagină imprimată, creați un cuprins în care fiecare intrare să listeze titlul și numărul de pagină la care apare acesta. Cititorii vor avea posibilitatea să citească pagina dorită.
  • Document online: Pentru un document care se va citi online în Word, aveți posibilitatea să formatați intrările din cuprins ca hyperlinkuri, pentru ca cititorii să facă salt la un titlu făcând clic pe intrarea sa în cuprins.
 4. Pentru a utiliza unul dintre proiectele disponibile, faceți clic pe un proiect în caseta Formate.
 5. Selectați orice alte opțiuni pentru cuprins pe care le doriți.

In cazul in care doriti sa efectuati modificari asupra textului vor aparea desigur si diferente de numerotare a paginilor in cuprins.  Corectarea se face in mod automat cu ajutorul functiei de actualizare a cuprinsului.

Actualizarea se face astfel:

 1. În fila Referințe, în grupul Cuprins, faceți clic pe Actualizare tabel.
 2. Faceți clic pe Actualizare numai numere de pagină sau pe Actualizare tabel întreg.ZA010153940

42

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
100%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA