Cum a fost in prima zi de Internet & Mobile World 2017

Now Reading
Cum a fost in prima zi de Internet & Mobile World 2017


Internet and Mobile World 2017 a debutat ieri și continuă și astazi la Centrul expozițional Romexpo, în București.

Sincer nu am știut chiar la ce să mă aștept, auzisem voci că ar fi un concept nou de eveniment adus de afară însă nu știam ce și cum, drept pentru care am plecat la eveniment nu înainte de a mă înscrie online în prealabil cu câteva zile înainte. Aceasta a fost principal condiție pentru participare.

Odată trecut prin furcile sau de furcile caudine ale înregistrării codului de acces primit la înscrierea online, am intrat în așadar în lumea IT ce se desfășura în pavilionul central (pavilionul mare) al Romexpo. Am descoperit o lume diferită, un nou concept expozițional, în care spre marea mea surpriză am găsit tehnologia informației prezentată altfel, și o să vă explic imediat la ce mă refer .

Dacă până acum la expozițiile care au fost cel puțin în București, era o simplă expoziție de calculatoare, software, componente, periferice, etc … ei, acum a fost altceva, aici se prezintă tehnologie inovatoare, un altfel IT&C , cu riscul de a mă repeta, un IT&C innovator bazat pe end-user, pe implementarea de noi concepte de tehnologie, de fapt aceasta este cheia, acesta este punctul de la care se pornește viitorul pe care ni-l dorim, de la o nouă concepție care cu ocazia acestui eveniment prinde tot mai mult contur dorința de a schimba modul nostrum de a vedea viața, realitatea, dar mai ales afacerile. Da, aceste tehnologii sunt mai ales pentru mediul de afaceri, dar măcar avem un punct de plecare, un punct zero, un punct de referință pentru noua viziune a viitorului.

PUBLICITATE

Vrem să vedem tehnologii ale viitorului,vrem o țară ca afară … vrem tehnologiile pe care le-am văzut în serialul Star Trek sau Războiul Stelelor … ei iată că aceste tehnologii în mare parte s-au regăsit în această expoziție, și chiar nu a fost un eveniment SF, ci unul de prezentare a acestor tehnologii pentru care acum chiar dacă nu suntem pregătiți, va trebui să ne pregătim pentru că viitorul nu așteaptă, schimbările au loc cu viteze uluitoare, se vorbește chiar de implementarea internetului 5G, unde accesarea unui site sau a unei aplicații bazate pe internet se vor face absolut instant, asta apropos de viteze uluitoare …

Aceste tehnologii, de la Smart City-ul prezentat de Telekom, un concept inovator de oraș inovator unde tot și toate sunt interconectate între ele, un oraș plin de senzori, camera web și internet wireless, precum și alte tehnologii ce își propun să ne facă viața mai ușoară, de la iluminatul stradal și până la ajutor la parcare sau ambuteiaje, sau tehnologii de ultimă oră pentru autoturismele electrice (stații de încărcare), până la tehnologii de ultimă oră de rețelistică cu management in cloud și soluții de securitate de ultimă generație cu (asta chiar m-a dat gata !!) posibilitatea de testing pentru aceste tehnologii !! Tare, nu ? Asta ca să nu mai spun de imprimntele 3D prezentate … de soluțiile inovatoare de business ( o aplicație cu de toate, de la servicii de contabilitate până la servicii de desfacere) ce poate fi implementată oricând la orice firmă, indiferent de mărimea sau de tipul acesteia.

Această generație actuală a fost prezentată în cadrul acestui eveniment prin conferințe ce s-au desfășurat atât în locul special amenajat pentru conferințele așa zis mai oficiale, în așa zisul Main Stage (unde a vorbit printre alții și singurul cyborg recunoscut oficial, pe numele său Neil Harbisson, dar și în locurile special amenajate la etajele unu și doi ale pavilionului expozițional și unde vreau să vă spun că la conferințe, chiar dacă erau 2-3 sau mai multe conferințe în același timp, locurile pe scaune erau ocupate, astfel că cei care nu au mai găsit locuri pe scaune au fost nevoiți să stea în picioare sau pe scări și să asiste la conferințe, și nu fost puțini, vreau să spun… cee ce îmi creează cel puțin mie un sentiment de bucurie privind interesul mediului de business și nu numai pentru noile tehnologii, pentru noul concept IT&C, pentru noua paradigmă a viitorului până la urmă.

Noua paradigmă, noua atitudine a viitorului, era New Age nu trebuie să ne sperie pentru că eu cred că s-ar putea traduce prin schimbarea mentalității atât de business dar mai ales a noastră ca întreg, pentru că volens-nolens aceste tehnologii inovatoare prezentate astăzi ne spun un singur mesaj : Viitorul ASTĂZI !


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Vulpoiu Gabriel Cristian