Noul serviciu de conținut video la cerere HBO Max este disponibil în România iar daca vrei să știi cum să instalezi avem toate detaliile necesare.
HBO Max înlocuiește vechiul serviciu HBO GO, care va deveni indisponibil începând de azi.
Primul lucru important pe care trebuie să îl reții dacă vrei să știi cum instalezi HBO Max este numele de utilizator și parola folosite pentru accesarea HBO Go. Datele utilizatorilor au fost migrate de azi spre noul serviciu. Dacă erați deja client HBO Go veți folosi aceleași date de utilizator.
Serviciul HBO Max este disponibil pe o serie de dispozitive de la website disponibil pe PC sau laptop, la aplicație dedicată pentru smart TV, Android, Android TV și iOS.
Pe PC sau laptop veți accesa site-ul HBO sau HBO Go care vă redirecționează spre platforma HBO Max. Vei avea nevoie de un PC sau un laptop cu:
- cea mai nouă versiune de Chrome sau Firefox
- cea mai nouă versiune de Microsoft Edge pentru Windows
- Safari versiunea 12 sau versiuni mai noi
Pe telefon, ecranul de start al aplicației HBO GO va afișa la momentul deschiderii că platforma este acum HBO Max. Aveți apoi și un buton care vă va direcționa către magazinul Google Play sau Appstore.
Pe ce dispozitive poți să instalezi și cum să activezi HBO Max:
Pe dispozitivele cu Android sau Android TV, aplicația HBO suportă versiunea OS 5 sau mai noi. O poți descărca de aici iar pe smart TV cu Android accesezi magazinul de aplicații Google Play. Fie faci o căutare, fie vei găsi aplicația în lista de recomandări. Pe iPhone, găsiți HBO Max în Appstore, aici, și o poți instala dacă ai iOS 12.2 sau mai nou.
Cum instalezi HBO Max pe smart TV ?
Aplicația HBO Max este disponibilă pe un număr limitat de modele de smart TV. Modele de televizoare Samsung din 2016 și mai noi oferă suport pentru HBO Max, aplicația fiind recomandată sau disponibilă în magazinul de aplicații. De asemenea, televizoarele LG cu webOS 3.5 sau versiuni mai noi permit instalarea aplicației HBO Max. pe LG TV, deschide LG Content Store și caută HBO Max. Apoi, selectează aplicația HBO Max și alege Instalare.
Dacă nu găsești aplicația HBO max pe magazinele de aplicații Samsung sau LG, cel mai probabil televizorul tău nu este compatibil cu serviciul.
Pe lângă televizoarele cu Android TV sau stick-urile cu Android TV (precum MI TV Stick de la Xiaomi), HBO Max poate fi instalat și pe dispozitivele Vodafone TV Gen 1, Gen 2 și Gen 3. HBO Max este disponibil și pe Apple TV 4K sau HD, din magazinul de aplicații Appstore. HBO Max poate fi descărcat în unele țări pe consolele Playstation 4, 5, Xbox One, X/S.
Dacă nu ai un dispozitiv compatibil vei putea face streaming prin Airplay sau Chromecast pe un televizor smart.
După ce ai descărcat aplicația HBO Max îți va fi afișat conținutul de pe platformă dar pentru a viziona orice producție este necesar să te autentifici în cont. Pentru toți cei care aveau un cont HBO Go, este necesar introducerea adresei de mail și a parolei deja folosite. Dacă sunteți client nou, va trebui să vă creați un cont, să folosiți un card bancar sau datele de autentificare de la operatorul vostru de televiziune prin cablu, dacă ați activat extraopțiunea. Detalii complete despre autentificare găsești aici.
Noua platformă HBO Max este o evoluție majoră de la HBO GO
Platforma HBO Max este o evoluție extrem de mare în comparație cu vechiul HBO GO, de care majoritatea dintre noi suntem fericiți că am scăpat. Aplicația are o interfață exact cum ar trebui să fie în anul 2022. Atlfel spus, HBO a iești din epoca de piatră și a ajuns din urmă principalul său rival. Evident, mai sunt lucruri pe care le așteptăm de la HBO Max, cum ar fi trailerele sau previzualizarile producțiilor. În prezent doar pe PC, pe prima pagina a platformei, sunt prezentate trailere ale productiilor prezentate ca recomandări.
O altă noutate importantă este posibilitatea de a creea profiluri de utilizatori iar imaginile de profil pot fi chiar cele cu imagini reale ale fiecărui utilizator. Acestea pot fi încărcate prin editarea profilurilor de pe smartphone. Contul de copil poate fi în continuare restricționat prin cod PIN, pentru ca cei mici să nu poată comuta între profiluri și să vizioneze nesupravegheați conținut nerecomandat. Poți creea până la 5 profiluri diferite și se pare că HBO Max poate fi folosit pe doar 3 dispozitive simultan. Profilurile vă ajută să țineți evidența conținutului vizionat (astfel încât să puteți continua vizionarea de unde ați rămas) și a conținutului pe care doriți să îl vizionați (Lista mea).

În premieră, HBO Max oferă de acum suport pentru redarea de conținut la calitate 4K sau HDR 10 și Dolby Vision, existând doar câteva titluri pentru moment pe platformă. Toate celălalte titluri sunt disponibile în format HD.
Navigarea prin platformă este mai rapidă și mai intuitivă, din punct de vedere grafic, totul reprezintă un salt major față de HBO Go. In partea din stanga avem un meniu de navigare prin categoriile de conținut ale platformei. HBO Max, are de acum nu doar filme și seriale, ci și secțiuni dedicate de documentare, reality show-uri. Există de asemenea acces către centre de conținut pe studio-uri: HBO , producții originale HBO, producții Warner Bros, DC Studios și Cartoon Network.

Pentru setările personale, va trebui să apasați pe imaginea de profil, care în vesiunea desktop se află în parte dreaptă, în timp ce pe smart tv, acesta este afișat în meniul din partea stângă. Setările contului sunt separate pe aplicațiile de TV sau telefon, fiind disponibile prin accesarea familiarei rotițe.

Playerul în sine a fost și el actualizat, derularea înainte și înapoi pare mai rapidă. Mai mult există o secțiune dedicată pentru setările subtitrărilor, cu atâtea opțiuni de customizare, încât mi-a trebuit ceva timp să le dau de cap. Setările avansate nu sunt disponibile direct din player, adică atunci când redai. Din experiența proprie , resetați setările la valorile implicite pentru o vizionare fără bătăi de cap.


Primele două rânduri din pagina de start a HBO Max sunt cele ce vă permit să continuați vizionarea și producțiile din Lista de producții proprie. Urmează apoi un catalog întreg de și stufos de producții prin care să navigați.



Ce îi lipsește serviciului HBO Max ?
Mi-ar fi plăcut ca atunci când accesez un videoclip din secțiunea „Continuă vizionarea” să existe o opțiune Redare de la început. A trebuit să folosesc opțiunea de derulare înapoi. Există o funcție Repornire în pagina show-ului care face asta, dar ea nu este afișată și în cadrul player-ului.
Cum am menționat anterior, nu există trailere sau previzualizări video pentru producțiile de pe platformă, ceea ce pentru mine reprezintă un minus. Prezentările video din versiunea desktop, de pe prima pagină, sunt ca și cum nu ar fi, din moment ce stau foarte puțin timp pe laptop sau PC.
Navigarea printre titlurile de pe platformă a fost îngreunată de faptul că sunt afișate postere pentru fiecare producție, iar pentru unele dintre titluri, fontul folosit nu a fost întotdeauna inteligibil.
Codurile PIN ar trebui extinse și la conturile de Adult individuale, poate nu toți vor ca cineva din familie să intre să vadă ce anume urmăresc
Biblioteca de conținut a HBO Max
Am așteptat aproape 1 an pentru ca HBO Go să îmi ofere ceva la care să mă uit, iar navigând prin oferta noului serviciu cred că HBO a păstrat foarte multe luni mare parte din producții. Am descoperit extrem de mult conținut interesant, inclusiv seriale disponibile până acum doar pe Prime Video de la Amazon.
HBO Max este o platformă nouă care oferă seriale și filme noi și emblematice de la HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network și Max Originals. Serviciul ar oferi peste 13000 de ore de conținut, cu mult peste ce a avut de oferit HBO Go în trecut.
Pentru cine nu știe, HBO a fost prescurtarea de la Home Box Office, și pentru mulți ani sloganul postului a fost „Cinema la tine acasă”. Cu noua platformă HBO Max, compania pare să se reîntoarcă la aceste valori. Filmele Warner Bros vor avea premiera la 45 de zile de la lansarea in cinematografe, fara costuri suplimentare… iar în această notă Dune și Matrix Renașterea sunt disponibile pentru vizionare. Cele două filme sunt încă în topul Box Office de la noi, fiind lansate pe 22 octombrie, respectiv 14 decembrie 2021.
HBO spune însă că nu tot conținutul anunțat este disponibil de la lansare și că va adăuga pe parcurs conținut nou.
Până să simțiți nevoia de conținut nou, centrele HBO, Max Originals, DC sau WB sunt pline de producții interesante. Avem și noi reality show-uri de urmărit, documentare, desene animate s.a.
O remarcă totuși… posturile de televiziune HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax si Cinemax 2 nu au dispărut, doar ca HBO România nu mai are nici măcar site propriu unde cei care preferă un canal liniar să afle programul tv al posturilor. In trecut, cei de la HBO au integrat programul TV în plaforma HBO Go, fiind destul de inspirați să ofere legături către platforma on demand pentru toate producțiile difuzate și pe tv.
Platforma HBO Max ar fi putut integra un HUB special dedicat fanilor posturilor Cinemax, care oferă conținut diversificat, cum ar fi filme mai vechi. O idee și mai bună ar fi un hub pentru defunctul TCM, post ce emite în continuare peste ocean și în Marea Britanie, oferind filme clasice adorate de cinefili, care încă mai întreabă de ele.
Cât te costă HBO Max ?
Serviciul este oferit în continuare de HBO prin intermediul operatorilor de cablu sau direct prin abonare pe site, cu plata prin card bancar.
- La Digi, serviciul este inclus cu pachetul HBO TV la 13 lei, respectiv Max Pack ( HBO si Cinemax) pentru 15 lei/lună.
- La Vodafone prețul cerut este de 3 euro pentru HBO TV și HBO Max, și 5 euro pentru Max Pack (HBO si Cinemax) și HBO Max.
- La Orange, HBO Max este oferit împreună cu HBO TV la 15 lei/lună sau cu MaxPack (HBO TV si Cinemax) la 25 de lei/luna.
- La Telekom, HBO Max este oferit cu HBO TV la 2,74 euro/lună sau cu Max Pack ( HBO si Cinemax) la 3,93 euro/luna.
- Direct pe site-ul HBO Max, pentru o perioadă limitată de timp, 3,3 Euro pe lună. Din 1 aprilie, costul va fi de 4,99 euro.
Costul este la aproape jumătate față de cel mai ieftin abonament al rivalului Netflix. Amazon Prime Video, este oferit acum la un preț de 13,99 lei/lună.
Cum mi s-a părut noul serviciu
Așteptarea lansării HBO Max în România a meritat. Platforma este ceea ce ar trebui să fie un astfel de serviciu în prezent. Atât interfața grafică cât și biblioteca de conținut m-au făcut să mă reîntorc cu interes spre conținutul on demand de la HBO. Prețul cerut este cu mult mai atractiv față de rivalul principal Netflix. Perspectiva de a urmări filme de box office în propria sufragerie la doar 45 de zile de la premiera din cinema e mai mult decât atractivă.
Pentru prima zi de butonare, HBO Max merită aprecierile mele, chiar dacă ar mai fi loc de unele actualizări.