Cum iti creezi tonuri de apel pentru iPhone

Now Reading
Cum iti creezi tonuri de apel pentru iPhone


Unul din principalele dezavantaje ale sistemului de operare iOS ce ruleaza pe iPhone este legat de faptul ca este destul de restrictiv. Una din frustraile utilizatorilor este legata de setarea unui ton de apel care in cazul posesorilor de telefoane iPhone se poate face prin intermediul sectiunii dedicate de tonuri din magazinul iTunes.

Evident setarea unui ton de apel inseamna ca va trebui sa scoateti niste bani din buzunar pentru achizitionarea lui.

Din fericire exista o solutie mai simpla si gratuita ce va permite sa va creati sa sa setati singuri un ton de apel. Iata detaliat care sunt pasii de urmat.

  1. Instalati cea mai recenta versiune a aplicatiei iTunes pentru Windows sau Mac. Rulati aplicatia si importati in sectiunea melodii piesele pe care le aveti in PC. Asigurati-va de asemenea ca aveti la indemana si cablul de date pentru a transfera la final fisierul dorit.
  2. Dupa ce ati populat lista de melodii va trebui evident sa selectati piesa pe care doriti sa o folositi drept sonerie de apel. Melodiile le gasiti in sectiunea My Music. Selectati piesa dorita, apasati click dreapta si din meniul aparut apasati pe optiunea Get info (Obtineti informatii.)

2

3.  In fereastra ce va aparea selectati tabul Options (Optiuni) unde va trebui sa activati cele doua casute start si stop. In acest moment va trebui sa reascultati melodia si sa selectati exact momentul de inceput si de final al melodiei. De retinut este ca nu veti putea selecta decat o bucata de 30 de secunde dintr-o melodie, motiv pentru care ringtonul nu poate depasi aceasta durata. Pentru o acuratete cat mai buna a unei melodii este indicat sa setati inclusi milisecundele. Dupa ce ati terminat acest aspect apasati pe butonul OK.

PUBLICITATE

3

4. Urmatorul pas este convertirea fisierului intr-un format nou. Pentru acest lucru selectati fisierul din nou si apoi accesati meniul File > Create New Version > Create AAC version. (Fisier > Converteste > Creeaza o versiune AAC). Dupa aceasta operatiune, sub fisierul editat va fi afisata si versiunea nou creeata.

4a

Nu uitati sa va reintoarceti la vechea melodie si sa debifati din tabul de optiuni timpii de incepere si final pentru ca de fiecare data cand veti incerca sa ascultati melodia aceasta va rula doar intre timpii setati.

4

5. Urmeaza apoi sa selectati noul fisier de 30 de secunde, sa faceti click dreapta si sa selectati  Show in Finder (pentru Windows > Show in Windows Explorer).

5

6. Editati extensia fisierului afisat din .m4a in .m4r si aprobati modificarea extensiei fisierului atunci cand Windows va cere permisiunea.

6

7. Dupa schimbarea denumirii, apasati click dreapta pe fisier, Open With > iTunes.

7

8. In iTunes deschideti tabul Tonuri din meniul de sus si veti regasi noul fisier creat.

8

9. In momentul acesta urmeaza transferarea fisierului nou creat in telefon. Pentru acest lucru va trebui sa conectati cablul USB din PC in telefon. Activati telefonul si apoi sincronizati fisierele din iTunes cu telefonul. Puteti sa selectati anumite fisiere fie toate tonurile pe care sa le sincronizati cu telefonul.

9

10. Pasul final este apoi sa intrati in meniul de configurari al telefonului la sectiunea Sunete si se selectati ringtonul nou creat.


Fișier_000


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
33%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
67%
About The Author
IT MANIA