• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
miercuri, 6 iulie, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Stiri

Cum să vă protejați cumpărăturile online față de hackeri

Cătălin Stoica de Cătălin Stoica
27/11/2021
in Stiri
Timp de citire: 6 min de citit
151 6
A A
0
cumpărăturile online

Cum shoppingul efervescent de sărbători este chiar după colț, iată cum să vă protejați cumpărăturile online față de hackeri.

Am lăsat în spate Black Friday, dar Cyber Monday este chiar după colț, ceea ce înseamnă că cei mai mulți dintre noi vom fi în căutarea chilipirurilor perfecte. Pe care, cel mai probabil, le vom găsi din abundență, în majoritatea magazinelor online și fizice, care vor încerca fie să lichideze stocurile, fie să depășească concurența, cu oferte atrăgătoare.

Acestea fiind spuse, trebuie să ținem cont de faptul că pandemia încă nu a trecut, așa că shoppingul prin smartphone, tabletă sau alte dispozitive conectate la internet, este probabil mai sigur decât să vă înghesuiți în magazinele fizice.

Desigur, și cumpărăturile online implică riscuri proprii. În timp ce vă protejează de infectarea cu neplăcutul coronavirus, achizițiile online, dacă nu ești atent la politicile de securitate, pot să-ți compromită dispozitivul cu programe malware. Acestea pot aduce prejudicii suplimentare, cum ar fi blocarea datelor dvs. de către actori ransomware sau deturnarea de către infractorii cibernetici de date sensibile, cu care pot comite fraude de identitate sau pe care le vând pe piețele dark web.

Din fericire, puteți controla șansele ca acest lucru să se întâmple abordând cumpărăturile online cu vigilență, sporind securitatea dispozitivului și aplicând obiceiuri adecvate de securitate cibernetică.

Articolul continua duparecomandari

Un hacker susține că a furat de la poliția din China 1 miliard de date ale cetățenilor

Liderii de securitate a informațiilor se simt nepregătiți pentru atacuri cibernetice

 Ransomware a rămas cea mai importantă amenințare cibernetică anul trecut

Hackerii ruși de la Killnet au atacat mai multe site-uri românești

Deoarece veți face cumpărăturile online, cel mai bun pas pentru a începe în siguranță este să folosiți o conexiune la internet de încredere. Probabil că veți fi tentat să vă faceți cumpărăturile în timpul liber, la o cafea sau la o plimbare, și asta implică uneori folosirea de hotspot-uri publice Wi-Fi, care nu sunt tocmai sigure.

Astfel, este de evitat, în aceste scenarii, efectuarea oricărui tip de operațiuni care includ date personale, cum ar fi informațiile dvs. de plată. Dispozitivul dvs. ar putea fi infestat de programe malware sau datele dvs. sensibile ar putea fi furate. Limitarea achizițiilor online prin conexiuni la internet sigure și familiare este metoda cea mai sigură, așa că cea mai bună soluție este fie să utilizați planul de date al telefonului, fie să vă conectați la rețeaua Wi-Fi de acasă.

Nici securitatea rețelei dvs. de acasă nu trebuie subestimată. Dacă nu ați personalizat setările de securitate ale routerului dvs. de la instalarea sa inițială, acum ar fi momentul potrivit pentru a-l configura corect. Cu toate acestea, oamenii sunt în general ocupați și au sarcini de făcut pe tot parcursul zilei, așa că shoppingul online făcut pe fugă s-ar putea strecura ici și colo. Deci, dacă doriți în continuare să faceți asta pe un hotspot public, utilizați o rețea privată virtuală (VPN) pentru a vă proteja traficul de date și, implicit, cumpărăturile.

Întrucât s-ar putea să faceți o mare parte din achiziții de pe smartphone-uri, această variantă fiind mult mai confortabilă, asigurarea acestora ar trebui să fie subînțeleasă. Cu toate acestea, un număr semnificativ de persoane consideră că smartphone-ul lor este doar un telefon, mai degrabă decât un computer de buzunar pe care îl transportă în fiecare zi și îl folosesc pentru a executa tot felul de sarcini.

În acest mod, ei subestimează cât de multe date personale sunt stocate pe aceste dispozitive, de la fotografii și informații personale până la carduri de plată, găzduite în portofelele lor electronice, pe care le folosesc pentru a face tranzacții.

Prin urmare, și aceste dispozitive trebuie protejate. Aici intervine o soluție de securitate respectabilă – acestea sunt bine echipate pentru a vă proteja dispozitivul împotriva diverselor atacuri de tip malware și pentru a bloca acțiuni rău intenționate ale răufăcătorilor cibernetici, cum ar fi tentativele de phishing sau link-urile malițioase. De asemenea, ar trebui să vă gândiți să vă securizați dispozitivul prin adăugarea de ecrane de blocare, folosind o combinație de blocări biometrice și fraze de acces.

Alți factori care necesită protecție sunt metodele de plată alese. Dacă vă întrebați unde poate fi găsită o astfel de caracteristică,veți descoperi că aceasta este de asemenea inclusă în pachetul soluțiilor de securitate renumite. Versiunile avansate, cu funcții complete, oferă de obicei o protecție a tranzacțiilor, care adaugă un strat suplimentar de securitate pentru aplicațiile dvs. bancare și de plată. În acest fel, evitați orice tentativă de campanii de phishing sau alte amenințări prin care informațiile bancare să fie interceptate. 

Funcția de protecție a plăților vă va proteja aplicațiile bancare și de plată, ferindu-le de amenințările malware, care vă pot afecta dispozitivul, și împiedicându-le să citească sau să înlocuiască informațiile de pe ecran, din aplicațiile vizate. Acest strat suplimentar de securitate ar trebui să includă toate uneltele de interes. O altă cale de apărare adițională, care ar trebui utilizată mult mai frecvent, ori de câte ori este implicată o plată, este autentificarea multifactor, folosind o aplicație de autentificare sau un token de securitate.

Sezonul de cumpărături este de obicei asediat de oferte și chilipiruri de tot felul, mai ales în timpul zilelor de Black Friday și Cyber Monday, perioade în care cumpărătorii vor fi în căutarea scăderilor masive de prețuri. Este, de asemenea, perioada preferată a anului pentru escrocherii, care exploatează consumatorii care lasă garda jos și devin mai creduli, chiar și în cazul unor promoții cu adevărat ridicole. Un lucru este cert, dacă ceva sună prea frumos pentru a fi adevărat, de obicei ascunde o înșelătorie, regulă ce a trecut în mod repetat testul timpului.

Așadar, dacă dați, din întâmplare, peste reclame prea ostentative sau care sunt inundate de bannere pop-up care oferă reduceri de 90% la mărci de lux, probabil că ar trebui să le evitați. Dacă faceți clic pe ele, este posibil să fiți redirecționat către un site web de phishing sau o pagina web falsă, care va încerca să colecteze informații sensibile, inclusiv datele dvs. de plată, sau va descărca programe malware pe dispozitivul folosit; oricum, singurul care va avea de câștigat va fi escrocul.

Pentru a evita să cădeți victima unor astfel de manevre, cea mai bună opțiune este să navigați pe site-uri legitime și pe platforme autorizate, în care puteți avea încredere.

Ca și regulă generală, în timp ce căutați oferta perfectă, nu trebuie să lăsați niciodată garda jos și trebuie să rămâneți vigilenți în orice moment. Fiți atenți la semne de înșelătorie, cum ar fi reclame cu greșeli de ortografie și pagini tip marketplace cu prețuri dubioase sau adresa web greșită (acestea par adevărate la prima vedere, dar la o examinare mai atentă apar semnele falsului).

De asemenea, nu uitați să aplicați alte bune practici de protecție cibernetică, cum ar fi: menținerea dispozitivului și a sistemelor de operare actualizate cu cele mai recente corecții de securitate, protejarea dispozitivelor folosind software-ul și funcțiile de securitate integrate sau folosirea de parole de acces puternice și autentificarea cu doi factori. Toate acestea ar putea face ca sezonul sărbătorilor să fie mai sigur și mai plăcut, ferit de durerile de cap și problemele unui scenariu de fraudă. 

Etichete: cum sacumparaturi onlinecyber mondayfraudahackerisecuritate ciberneticasfaturi
Share195Tweet122

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • De ce nu merită uneori să faci sacrificii pentru relații

  • Jumătate dintre lucrătorii europeni prezintă un risc ridicat de probleme de sănătate mintală

  • Jocurile video au potențialul de a spori inteligența copiilor


  • Thor: Iubire şi Tunete ajunge week-endul acesta în cinematografe

  • Lansarea Disney+, succes peste așteptări în Europa Centrală și de Est

  • Zyxel prezintă acces point-ul cu suport WiFi 6 NWA55AXE


  • Calvin Harris vine în premieră în România

  • Flight Festival, primul festival de edutainment din Sud-Estul Europei

  • Beach Please, festival de muzică trap și hip-hop la Costinești de 1 mai


Articolul anterior

ROG Intelligent Cooling

Articolul urmator

League of Legends: Wild Rift a castigat distinctia de Mobile Gaming of the Year

Cătălin Stoica

Cătălin Stoica

Din categoriePostari

Stiri

WhatsApp vrea să extindă durata după care poți șterge mesajele trimise

de IT MANIA
05/07/2022
Editorial

Instagram transformă toate clipurile video în format Reel

de Bogdan Chirea
05/07/2022
how to web 2022
Stiri

Bruce McCarthy vine la How to Web 2022

de IT MANIA
05/07/2022
hbo max
Stiri

HBO Max oprește producțiile originale din Europa

de Bogdan Chirea
04/07/2022
Stiri

Un hacker susține că a furat de la poliția din China 1 miliard de date ale cetățenilor

de IT MANIA
04/07/2022
Stiri

Portofelul de criptomonede Novi de la Meta se închide

de IT MANIA
04/07/2022
Incarca mai mult
Articolul urmator

League of Legends: Wild Rift a castigat distinctia de Mobile Gaming of the Year

Articole recente

Laptopul Predator Helios 300 SpatialLabs Edition de la Acer are un ecran 3D

05/07/2022

WhatsApp vrea să extindă durata după care poți șterge mesajele trimise

05/07/2022

Xiaomi Mi Band 7 Pro prezentat oficial

05/07/2022
In curs de redare

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz
rech buzz 29/11/2021

Tech Buzz – 29/11/2021

Tech Buzz

Articole populare

  • Curățarea memoriei cache din Android oferă mai mult spațiu telefonului

    812 shares
    Share 325 Tweet 203
  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    31900 shares
    Share 12760 Tweet 7975
  • Cum poți folosi un telefon vechi pe post de cameră de securitate

    620 shares
    Share 248 Tweet 155
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    2079 shares
    Share 832 Tweet 520
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2409 shares
    Share 964 Tweet 602

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv smartwatch sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In