Se pare că modul întunecat este extrem de popular anul acesta. Și din cauza asta, există o discuție din ce în ce mai mare cu privire la faptul dacă ajuta cu adevarat la economisirea bateriei sau este doar un truc vizual.
Un test efectuat de un canal YouTube, denumit Phonebuff, a relevat ca modul întunecat joacă un rol important în economisirea bateriilor pe telefoanele cu ecrane OLED.
Ecranele OLED – utilizate pe telefoane precum iPhone 11 Pro sau Samsung Galaxy Note 10 – pot porni sau opri anumiti pixeli pe telefon în funcție de designul aplicației. Ecranele LCD, cele utilizate pe telefoane precum iPhone 11, nu pot face acest lucru.
Phonebuff a efectuat testul pe iPhone Xs Max de anul trecut, cu sistemul de operare iOS 13 care rulează diferite aplicații în modul întunecat pornit și oprit pentru a compara nivelurile bateriei. Videoclipul arată cum s-a comportat bateria telefonului dupa două ore de mesaje, folosirea YouTube, Twitter și Maps în modurile respective.
Dacă va uitati la nivelul bateriei după ce ați folosit două ore pentru fiecare aplicație, este evident că modul întunecat a economisit mai multă baterie. În cele din urmă, folosirea modului deschis a facut ca telefonul sa ramana fara baterie la 1 oră și 33 de minute după ce a fost deschisa aplicatia Maps. Spre comparatie, in acel moment, iPhone-ul cu modul întunecat mai avea aproape 30 la sută baterie, ceea ce sugerează că ati putea economisi o parte din baterie dacă utilizați telefonul în modul întunecat.
Cu toate acestea, acesta nu este un punct culminant al testelor. Nu ar trebui să considerati aceste rezultate drept un adevăr absolut. Dar, cu siguranță, arată că s-ar putea să obțineți câteva minute în plus de utilizare a telefonului folosind modul întunecat. Îmbrățișați partea întunecată.