De ce si-au implantat mii de suedezi microcipuri sub piele ?

Now Reading
De ce si-au implantat mii de suedezi microcipuri sub piele ?


Mii de oameni din Suedia si-au implantat microcipuri sub piele, care pot funcționa ca și cărți de credit contactless, carduri de acces și chiar carduri pentru calatorii cu trenul. Odată ce cipul este sub pielea ta, nu mai este nevoie să-ți faci griji în legătură cu pierderea unui card sau purtarea unui portofel greu. Dar pentru mulți oameni, ideea de a purta un microcip în corpul lor este mai degraba o decizie distopică decât practică.

Unii au sugerat că statutul de bunăstare al Suediei poate fi cauza acestei tendințe recente. Dar, de fapt, factorii din spatele motivului pentru care aproximativ 3500 de suedezi si-au implantat microcipuri sub piele sunt mult mai complicati decât v-ați aștepta. Acest fenomen reflectă scena biogenică unică a Suediei. Dacă privim mai atent, atractia suedezilor pentru toate lucrurile digitale merge mult mai departe decât aceste microcipuri.

Deci, de ce sunt suedezii atât de deschisi să isi implanteze microcipuri în corpul lor? O teorie susținută este că suedezii sunt mai predispuși să își partajeze detaliile personale din cauza structurii sistemului de securitate socială din Suedia.

Acest mit al “suedezului naiv”, care crede în mod inocent guvernul și instituțiile naționale suedeze, este o exagerare – pe care chiar și Ministerul Afacerilor Externe suedez a remarcat-o. Dacă face parte din explicație, cu siguranță nu este întregul adevăr. Mai convingător este faptul că în Suedia oamenii au o credință puternică în toate aspectele digitale. Suedezii au o credință profundă în potențialul pozitiv al tehnologiei.


În ultimele două decenii, guvernul suedez a investit foarte mult în infrastructura tehnologică – și acest lucru este evident. Economia suedeză se bazează în prezent în mare parte pe exportul digital, serviciile digitale și inovațiile tehnologice digitale. Suedia a devenit una dintre cele mai de succes țări din lume la crearea și exportul de produse digitale. Companiile notabile, cum ar fi Skype și Spotify, au fost înființate în Suedia.

implant microcip

Credința în tehnologia digitală și încrederea în potențialul său au afectat puternic cultura suedeză. Mișcarea transhumanistă din aceasta tara s-a bazat pe acest lucru. De fapt, Suedia a jucat un rol important în formarea ideologiei transumaniste. Fundația transumană globală Humanity + a fost fondată de suedezul Nick Bostrom în 1998. De atunci, mulți suedezi au devenit convinși că ar trebui să încerce să-și consolideze și să-și îmbunătățească organismele biologice.

In timp ce lumea este socata de numărul de persoane care sunt microcipate în Suedia, ar trebui să folosim această ocazie pentru a analiza mai profund relația remarcabilă a Suediei cu toate lucrurile digitale. La urma urmei, acest ultim fenomen este doar o manifestare a unei credințe fundamentale în tehnologie, care face ca Suedia să fie unică.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA