IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Website-ul emisiunii a aparut ca o evolutie fireasca, o extensie a informatiilor oferite in fiecare editie de IT MANIA. La inceput site-ul oferea informatiile inglobate in rubricile din cadrul emisiunii precum si inregistrarile online ale fiecarei editii. In timp site-ul s-a dezvoltat devenind o resursa importanta de stiri si noutati din lumea tehnologiei.

Webiste-ul www.itmaniatv.com este structurat urmand in linii mari sectiunile ce au fost oferite in emisiune: stiri generale din lumea tehnologiei (internet, retele de socializare, sisteme operare, securitate, software, evenimente s.a.), gadgets (telefoane, laptop-uri, PC, smart tv, camere foto, tablete, imprimante, camere video etc), aplicatii (pentru Android, iOS, Windows Phone), games (jocuri pentru PC, console de gaming, Xbox, Playstation, Nintendo Switch, jocuri mobil), articole (editoriale, tutoriale, recenzii, website-uri, oferte de shopping), programe (recomandari de Programe pentru PC care sa te ajute in activitatea zilnica).

Despre cine viziteaza IT MANIA si cum ajunge pe website

De la bun inceput website-ul itmaniatv.com a avut abordarea atragerii de cititori prin trafic organic, adica cel curat. IT MANIA nu a folosit niciodata metode false de atragere de vizitatori. Nu folosim titluri false, fake news sau clickbait iar acest lucru inseamna ca informatia este filtrata atent iar continutul articolelor este cel care ii atrage pe vizitatori.

Ne promovam articolele pe retelele de socializare prin postari clare, coerente si corecte dar si pe canalul nostru de Youtube sau prin intermediul servicului Google News și Upday for Samsung.

Conform datelor oficiale colectate de serviciul StatCounter, website-ul www.itmaniatv.com a avut peste 2,13 milioane de afisari ale paginilor sale (de la momentul inceperii contorizarii sale) iar media ultimelor luni este de peste 37.000 de afisari lunare ale paginilor sale.

Sursele de trafic, conform informatiilor oferite de serviciul Statcounter sunt reprezentate de:

 • 31 % trafic generat de motoare de cautare
 • 67.5 % trafic direct
 • 1,5 % trafic redirectionat de la alte site-uri, precum retele de socializare

Peste 61% din vizitatorii nostri sunt din Romania, insa avem vizitatori si din tari precum SUA, Marea Britanie, Polonia, Germania, Italia, Spania, Moldova, Polonia, Norvegia, Franta s.a.

Aproximativ 55% din vizitatorii nostri sunt barbati, iar 45% dintre vizitatori sun femei. In ceea ce priveste targetul de varsta, clasamentul este dominat de categoria 45-54 de ani, urmata de 35-44 ani, 65 de ani, 55-64 de ani, 25-34 de ani,  18-24 ani, conform datelor Google Analytics.

In medie, un vizitator citeste mai mult de 2 articole. 59% din trafic continua sa fie de pe desktop, in timp ce 40% vine de pe telefoane mobile. Doar 1% din trafic este facut de pe tablete.

Datele au fost colectate de pe servicile Statcounter și Google Analytics pentru lunile ianuarie – mai 2024.

La inceputul anului 2012 la postul de televiziune Litoral TV a fost lansata emisiunea saptamanala de tehnologie IT MANIA, un proiect realizat de Bogdan Chirea, ce a pornit la drum cu un plan bine gandit, de aduce in fiecare editie cele mai importante noutati din lumea it.

Sa creezi o emisiune de tehnologie care sa incerce sa se adreseze nu doar specialistilor ci si celor mai putini pregatiti in domeniu a fost o adevarata provocare. In cei peste 5 ani de difuzare, IT MANIA a strans un numar de 261 de editii care au pastrat in linii mari tematica de la startul emisiunii: stiri din lumea tehnologiei, prezentari de gadgeturi, aplicatii si programe utile pentru mobil si PC si cele mai bune jocuri ale momentului.

Emisiunea IT MANIA s-a bucurat de popularitate in intreaga tara si nu numai. Aceasta a fost preluata si de alte posturi locale din tara cu care postul Litoral TV a avut incheiate colaborari. Pe de alta parte, fiind o emisiune de tehnologie,  au fost cautate resurse online pentru crearea unei arhive online a fiecarei editii. In acest sens a fost incheiat un parteneriat cu portalul video www.220.ro , IT MANIA beneficiind de un canal propriu si de promovare in randul show-urilor difuzate de website. Fiecare editie a fost incarcata si promovata saptamanal pe 220.ro, pe website-ul itmaniatv.com si transmisa de asemenea pe retelele de socializare.

Prima editie a emisiunii IT MANIA a fost difuzata de postul de televiziune Litoral TV pe data de 5 februarie 2012.  Dupa mai bine de 5 ani de difuzare, pe fondul necesitatii adaptarii la realitatea industriei media, emisiunea a avut nevoie de o pauza binemeritata.

Incepand cu luna august 2017, proiectul emisiunii IT MANIA a continuat online pe diverse canale media, unde in timp s-a creeat o comunitate de fani ai emisiunii.
IT MANIA pe Youtube
IT MANIA pe Facebook
Arhiva 220.ro (site-ul a fosf inchis)

Un proiect derivat al emisiunii IT MANIA este TechBuzz, acesta avand un format adaptat difuzarii online. Analizand tendintele actuale, noul format, disponibil pe paginile noastre de Facebook si YouTube, acopera aceleasi subiecte si tematica.

Puteti urmari cele mai recente editii TechBuzz pe canalele noastre:
TechBuzz pe Youtube
TechBuzz pe Facebook

Site-ul este mereu deschis colaborarilor, iar de-alungul timpului au scris aricole mai multi autori:

Autori articole pe IT MANIA:

In ultimii ani IT MANIA a fost partener media pentru diferite evenimente de tehnologie importante:

 • GoTech (ImWorld)
 • Techfest,
 • Bucharest Tech Week
 • Techsylvania
 • Codiax
 • Smartech Parners
 • Hack The Zone 2019
 • Devtalks
 • Hipo (Angajatori de Top)

Detalii despre promovare evenimente si parteneriate gasesti aici.

Daca doriti sa preluati articole publicate pe website sau sa facem schimb de link, accesati aceasta sectiune.

Alte parteneriate:

 • Jooble – cautare locuri de munca.
 • Risco – Servicii financiare
 • E-Ziare

Despre articole cu linkuri de afiliere/advertoriale publicate pe IT MANIA

Website-ul IT MANIA se bazeaza pe publicitate pentru a isi sustine functionarea. In acest sens pe site veti regasi o serie de articole de tip advertorial sau de tip afiliere. Daca veti citi un articol ce contine anumite link-uri externe, cum ar fi un magazin online, va rugam sa luati in considerare ca link-ul de afiliere introdus in articol ne poate aduce o suma de bani daca decideti sa achizitionati un produs dupa ce ati citit despre el.

Articolele preluate de la terti, respectiv comunicate de presa, sunt publicate ca atare si pot contine adaugari precum poze, specificatii, clipuri de prezentare, preluate de pe paginile de prezentare ale produsului de pe site-urile oficiale.

Va rugam sa tineti cont, ca IT MANIA nu este un magazin online si ca articolele publicate au caracter informativ. Website-ul nu are nici o obligatie legala fata de nici o entitate precum companii sau persoane fizice. Apreciem orice feeback primit, legat de articolele despre produse, servicii, aplicatii, jocuri pe care il puteti trimite fie folosind modulul de comentarii, fie folosind datele noastre de contact.

Am inclus de asemenea si o serie de bannere publicitare de tip afiliere ce ne pot aduce, de asemenea, sume de bani.

You cannot copy content of this page