• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
luni, 4 iulie, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Stiri

DeStalk, proiect european de lupta cu stalkerware-ul si ciberviolenta

IT MANIA de IT MANIA
23/02/2021
in Stiri
Timp de citire: 6 min de citit
155 1
A A
0
stalkerware

Comunitatea de specialisti in domeniul securitatii IT, organizatiile societatii civile si de cercetare, dar si autoritatile guvernamentale lucreaza impreuna pentru proiectul DeStalk.

De la inceputul anului 2021, cinci parteneri – European Network for the Work with Perpetrators of Domestic Violence, Fundación Blanquerna, Kaspersky, Una Casa per l’Uomo and Regione del Veneto – si-au unit fortele pentru a lucra la proiectul „DeStalk”, la nivelul Uniunii Europene, proiect pe care Comisia Europeana a ales sa il sustina prin Programul sau pentru drepturi, egalitate si cetatenie.

DeStalk abordeaza problemele legate de ciberviolenta si stalkerware, care reprezinta forme noi, raspandite si ascunse de violenta online bazata pe gen (GBV). Stalkerware este un software disponibil comercial, care este folosit pentru a spiona in secret viata privata a altei personae, folosindu-se de un dispozitiv inteligent. Pe parcursul a doi ani, echipa europeana a proiectului, formata din experti importanti in materie de violenta bazata pe gen si securitate cibernetica, va dezvolta impreuna continut pentru un program de training si apoi ii va instrui pe cei ce lucreaza in domeniul serviciilor de asistenta pentru victime si in programele in domeniul sanatatii si serviciilor sociale. Programul va include si instruirea specialistilor de resort din cele mai importante autoritati regionale si guverne pentru a creste gradul de constientizare in randul publicului larg si a lua masuri impotriva ciberviolentei.

„Asumandu-si rolul de coordonator al proiectului „Destalk”, grupul de cercetare „Couples and Family” de la Facultatea de Psihologie, Stiinte ale Educatiei si Sportului (Blanquerna), se angajeaza sa opreasca fenomenul GBV si orice alte astfel de instrumente noi si inca necunoscute, care exista in mediul online, dar produc pagube reale in comunitatile noastre”, afirma dr. Berta Vall, profesor asociat la Blanquerna. „Abordam problema intr-o forma inovatoare, avand un consortiu solid cu mai multe parti interesate, oferind continuitate si noi evolutii in efortul nostru de a sustine egalitatea de gen si de prevenire a violentei de gen”.

Violenta de gen si abuzul online

Articolul continua duparecomandari

Liderii de securitate a informațiilor se simt nepregătiți pentru atacuri cibernetice

 Ransomware a rămas cea mai importantă amenințare cibernetică anul trecut

Hackerii ruși de la Killnet au atacat mai multe site-uri românești

Val de atacuri malware prin SMS și ce sfaturi oferă specialiștii

In Europa, sapte din zece femei care au experimentat cyberstalking-ul au experimentat si cel putin o forma de violenta fizica sau sexuala din partea unui partener intim. La fel, 71% dintre agresorii domestici monitorizeaza activitatile online ale femeilor, in timp ce 54% urmaresc telefoanele mobile ale victimelor prin intermediul unui software de urmarire. In 2019, Kaspersky a detectat o crestere de 67% de la an la an a utilizarii stalkerware-ului pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor sai la nivel global, cele mai afectate tari europene fiind Germania, Italia si Franta.

„Analiza preliminara a datelor din 2020 arata ca situatia nu s-a imbunatatit mult din 2019. Numarul persoanelor afectate de stalkerware este mai mult sau mai putin la acelasi nivel cu anul anterior. Desigur, acest lucru poate fi explicat prin integrarea tot mai mare a tehnologiilor in viata noastra. Din pacate, software-ul folosit pentru urmarire devine obisnuit si este doar o alta forma de violenta asupra partenerului de viata. Mai trist este ca acest tip de software are statut juridic. Este destul de greu sa lupti impotriva stalkerware-ului folosind doar instrumente tehnologice. Cu toate acestea, ar fi cu adevarat util daca practicienii si utilizatorii ar fi constienti ca exista stalkerware, ar sti cum sa recunoasca semnele instalarii acestui software pe dispozitivele lor si ar sti ce sa faca in continuare”,

comenteaza Alfonso Ramirez, General Manager, Kaspersky Spania.

Capacitatea retelei este cheia

Proiectul DeStalk va dezvolta o strategie pe mai multe niveluri, cu trei repere cheie. Cel mai important, echipa proiectului va crea un pachet de e-learning despre ciberviolenta si stalkerware, disponibil in cele mai vorbite limbi europene si care vizeaza practicienii si factorii de decizie din sistemul politic. Dincolo de aceasta, consortiul va actualiza si testa instrumentele existente pentru practicienii care lucreaza in cadrul serviciilor de sprijinire a victimelor si al programelor pentru infractori. Nu in ultimul rand, va exista un pilot al unei campanii regionale de sensibilizare, combinate cu reperele de replicare, care vor putea fi utilizate de partile interesate.

„Efectele ciberviolentei asupra femeilor si fetelor sunt devastatoare si permanente, deoarece fac parte dintr-un continuum de violenta (offline si cibernetica) care le priveaza de libertate”,

spune Alessandra Pauncz, Executive Director la WWP European Network.
DeStalk

Programul online de training, la care participa 200 de profesionisti, va permite o intelegere profunda a ciberviolentei si a stalkerware-ului in randul expertilor. Acest lucru va avea un impact indirect, dar foarte semnificativ, in ajutarea a mii de victime si a celor care lucreaza cu infractorii. In plus, proiectul pilot regional de training va spori capacitatea si cooperarea intre serviciile de sprijinire a victimelor si programele pentru faptasi, cu efect pe termen lung si replicabil asupra sutelor de persoane aflate in tratament.

Elena Gajotto, Project Manager la Una Casa per l’Uomo a remarcat: „Din pacate, stalkerware-ul si ciberviolenta sunt adesea trecute cu vederea in fiecare zi, in activitatea impotriva violentei bazate pe gen. In prezent, acestea nu sunt incluse in majoritatea programelor de prevenire si educare pentru faptasi sau in serviciile de sprijin pentru victime, din cauza lipsei atat a instruirii dedicate, cat si a instrumentelor adecvate pentru a face fata acestui fenomen. Din acest motiv, unul dintre obiectivele activitatii noastre va fi revizuirea sistematica si adaptarea tuturor materialelor pe care profesionistii le folosesc zilnic cu faptasii si victimele lor, pentru a le oferi un set de instrumente eficient care sa-i ajute sa abordeze corect stalkerware-ul si ciberviolenta.”

Constientizarea si angajamentul in combaterea ciberviolentei vor fi sporite in randul autoritatilor publice care participa la programul de training e-learning si la proiectul-pilot care va ajunge direct la aproximativ 700 de profesionisti. Mesele rotunde vor permite expertilor si functionarilor publici sa isi impartaseasca experienta si sa elaboreze orientari pentru replicarea la nivel european a campaniilor teritoriale suplimentare impotriva ciberviolentei.

„Cu proiectul DeStalk, incepem o munca importanta pentru a construi o retea de rezistenta impotriva ciberviolentei”, subliniaza Luigi Zanin, Director of the International Cooperation Unit of Veneto Region.

Despre parteneriat

Proiectul DeStalk se va desfasura in toata Europa, gratie colaborarii unei echipe de proiect internationale si interdisciplinare:

  • Fundación Blanquerna, organizatie de cercetare si educatie din cadrul Facultatii de Psihologie, Stiinte ale Educatiei si Sportului de la Universitatea Ramon Llull, Spania – Coordonare si sprijin stiintific
  • Kaspersky, o companie mondiala lidera in domeniul securitatii cibernetice – dezvoltarea e-learning-ului si expertiza continutului IT
  • Regione del Veneto, guvernul local al regiunii Veneto din Italia – Campanie pilot si perspectiva a autoritatii publice
  • Una Casa per l’Uomo, o organizatie a societatii civile care lucreaza cu victimele si faptasii din Italia – Instruirea practicantilor in serviciile de sprijinire a victimelor si in programele pentru autorii ciberviolentei
  • WWP European Network, asociatia umbrela pentru programele faptasilor – Diseminare si cunostinte despre GBV

Un consiliu consultativ extern va supraveghea si sprijini succesul DeStalk:

  • Nicolas Violland, comisar de politie si consilier la Delegatia Ministeriala pentru Parteneriate si Inovatie in Domeniul Securitatii, in cadrul Ministerului de Interne francez
  • Hauke ​​Gierow, Head of Corporate Communications la G DATA Cyberdefense
  • Martijn Grooten, consilier special al Coalition Against Stalkerware
Etichete: hartuiresecuritatestalkerwareviolenta
Share194Tweet121

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • Jocurile video au potențialul de a spori inteligența copiilor

  • Reteța de Salată Asiatică perfectă pentru un prânz sănătos

  • Privește cerul nu este doar un citat la modă, norii chiar te calmează !


  • SeedBlink lansează piața secundară unde investitorii pot tranzacționa activele deținute.

  • "Almanah Cinema. Șase filme scurte” de Radu Jude, a ajuns la cinema

  • Un sfert de milion de joburi noi in prima parte a acestui an pe platforma eJobs


  • Calvin Harris vine în premieră în România

  • Flight Festival, primul festival de edutainment din Sud-Estul Europei

  • Beach Please, festival de muzică trap și hip-hop la Costinești de 1 mai


Articolul anterior

BNR și alte două bănci centrale din regiune participă la NEXTFintech

Articolul urmator

Veniturile Huawei au crescut în 2020 în ciuda sancțiunilor SUA

IT MANIA

IT MANIA

Redactia IT MANIA iti ofera in fiecare zi cele mai importante noutati din lumea tehnologiei. Selectam cele mai relevante comunicate de presa, anunturi si lansari cu date oficiale si complete primite direct de la producatori si companii.

Din categoriePostari

technoblade
Stiri

Celebrul jucător de Minecraft, Technoblade a murit la 23 de ani

de IT MANIA
01/07/2022
Stiri

Amazon introduce un mod rapid de dezabonare de la serviciul Prime

de IT MANIA
01/07/2022
Stiri

Meta, proprietarul Facebook, a tăiat planurile de angajări din acest an

de IT MANIA
01/07/2022
Stiri

FIFA va folosi tehnologia de offside semi-automatizată (SAOT) la Cupa Mondială

de IT MANIA
01/07/2022
Stiri

Tranzacțiile cu criptomonede ale românilor verificate de ANAF

de IT MANIA
01/07/2022
Stiri

Roam-like-at-home a fost extins oficial până în 2032 în UE

de IT MANIA
30/06/2022
Incarca mai mult
Articolul urmator
huawei

Veniturile Huawei au crescut în 2020 în ciuda sancțiunilor SUA

Articole recente

Cu ce noutăți vine The Sims 4 High School Years

01/07/2022
technoblade

Celebrul jucător de Minecraft, Technoblade a murit la 23 de ani

01/07/2022

Amazon introduce un mod rapid de dezabonare de la serviciul Prime

01/07/2022
In curs de redare

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz
rech buzz 29/11/2021

Tech Buzz – 29/11/2021

Tech Buzz

Articole populare

  • Curățarea memoriei cache din Android oferă mai mult spațiu telefonului

    796 shares
    Share 318 Tweet 199
  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    31889 shares
    Share 12755 Tweet 7972
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    2074 shares
    Share 830 Tweet 519
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2396 shares
    Share 959 Tweet 599
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    8807 shares
    Share 3523 Tweet 2202

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv smartwatch sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In