Journey to the Savage Planet este un joc de aventură colorat, de tip cooperativ in care jucatorii intra in pielea lui Kindred Aerospace. Aruncat pe o planetă neîncadrată cu puțin echipament, acestia trebuie să stabileasca dacă această planetă este potrivită pentru locuire umană, dar poate că nu ești primul care a pus piciorul aici …
Jocul a fost lansat pe piata si este disponibil pentru consola Playstation 4, PC si Xbox One.
Cei de la Playstation au facut o prezentare detaliata despre aspectele ce se pot dovedi in aces titlu.
Explorarea e esența jocului Journey to the Savage Planet
Ești cel mai nou recrut în Kindred Aerospace și pleci în misiune pe planeta neexplorată AR-Y 26. Echipamente? Nu prea. Plan? Deloc. Trebuie să explorezi și să cataloghezi flora și fauna extraterestre și să determini dacă planeta e locuibilă.
În curând vei afla că aparențele sunt înșelătoare. Observi un turn misterios la orizont, ceea ce îți spune că nu ești chiar prima persoană care ajunge în aceste locuri. Deci nu mai ești doar botanist și cartograf, ai și un mister de elucidat. Te așteaptă niște aventuri.
„AR-Y 26 pare un soi de acvariu răscolit. Așa ar fi arătat Arca lui Noe dacă o aruncai în aer”
Alex Hutchinson, director de creație
Primul lucru pe care il vor face jucatorii este iesirea din nava ca să exploreze AR-Y 26 și să catalogheze formele de viață, apărându-se permanent de eventualele amenințări extraterestre. Când dai de un obstacol de netrecut, pleci într-o misiune secundară, ca să aduni materialele din care poți face un instrument care să te ajute. Revii la navă cu obiectul respectiv, apoi pleci din nou în necunoscut, pentru a continua aventura.
E făcut să-ți aducă zâmbetul pe față
Journey to the Savage Planet chiar este o zăpăceală distractivă. Are un scenariu inteligent, o varietate incredibilă de personaje și ființe, precum și o obsesie pentru fecale. Și niciodată nu se pune problema să se ia prea în serios.
Echipa de dezvoltare s-a inspirat din cromatica jocurilor pe 16 biți, pornind de la cerul azuriu al unor titluri clasice ca Outrun și Sonic the Hedgehog. Singura textură maro pe care o vei vedea este a bălegarului extraterestru…
Nu te aștepta la povești tenebroase cu eroi chinuiți care salvează omenirea de la dispariție. Savage Planet continuă epoca de aur a genului sci-fi, cu aventurieri care explorează necunoscutul fără să ezite.
Journey to the Savage Planet este un univers compact, care știe să-ți respecte timpul
Journey to the Savage Planet este primul titlu de la Typhoon Studios, o echipă minusculă condusă de Alex Hutchinson, fostul director de creație Assassin’s Creed III și Far Cry 4. Primul lor joc valorifică experiența acumulată prin crearea unor jocuri cu univers deschis imens și o transformă în ceva fără simplu de parcurs, fără umpluturi, care nu îți ia luni de zile.
ARY-26 este o „lume” modestă, cu multe lucruri de văzut. Ai patru biomuri în care explorezi peșteri, ghețuri, insule plutitoare, păduri de ciuperci, lacuri de lavă și multe altele. Pe parcurs întâlnești peste 30 de specii extraterestre diferite.
Îți ia cam 10-12 ore să parcurgi jocul. Nu este un chin nesfârșit: pur și simplu trăiești o aventură cu introducere, intrigă și deznodământ, la un preț corespunzător conținutului.
Jocul nu este scump, dar povestea are mai multe finaluri, care depind de deciziile pe care le iei. Ai terminat aventura? Să știi că ai toate motivele să o iei de la început.
Ai și niște instrumente amuzante…
În afară de abilitățile esențiale (inclusiv ancora și propulsorul rachetă) la care poți face upgrade, ai instrumente „de stânga” și „de dreapta”.
Instrumentele de stanga pot fi folosite pentru o diverse lucruri, de la conserve de mâncare la momeli și la distragerea atenției diferitelor ființe, pentru a fixa „ancore” pe diferite obstacole ca să poți trece de ele.
Mana dreapta este folosit numai pentru pistolul laser. La începutul jocului este o armă simplă, dar pe măsură ce avansezi, faci o serie de upgrade-uri, cum ar fi setarea de „pinball”. Aceasta lansează proiectile care ricoșează dintr-un inamic în altul.
Nu se reduce totul la împușcături
Rar se întâmplă ca jocul să te forțeze să-ți folosești arma. Unele ființe vor fi mai mult decât dispuse să te mănânce, dar cele mai multe nu te atacă decât dacă le ataci tu.
Este adevărat, unele dintre ființele acestea sunt surse de materiale, dar poți culege aceleași materiale din mediu. Pe măsură ce câștigi experiență de navigare și deplasare, vei învăța să eviți violențele. Dacă vrei, desigur.
Savage Planet înseamnă, înainte de toate, explorare și aventură, nu violență!
Nu ai hartă care să-ți distragă atenția
Ești un aventurier într-o zonă neexplorată – normal că nu ai hartă! Opțiunea se potrivește cu tema, dar ține și de design. Harta poate fi utilă, dar poate și să submineze experiența. Când termini Savage Planet, trebuie să simți mai degrabă ceva de genul: „A fost o aventură pe cinste!”, nu „Am bifat tot ce aveam pe hartă!”
Nu te joci „pe hartă”, ci te bazezi pe instincte și pe instrumente ca să te orientezi în universul jocului.
Poți să te joci cu un prieten
Poți să mergi fără însoțitor, dar poți să chemi un prieten sau un membru al familiei, care să te ajute de la început până la sfârșit sau numai în luptele cu monștrii boss. Însoțitorul poate să intre și să iasă în orice moment, controlul îi aparține gazdei jocului.
„Cooperarea în doi ajunge să fie o comedie, orice ai face! Universul nostru acceptă acest tip de haos”
Alex Hutchinson, director de creație
Poti descarca titlul de pe Playstation Store, Epic Games Store, Xbox One