DSU, aplicatie pentru situatii de urgenta [video]

Now Reading
DSU, aplicatie pentru situatii de urgenta [video]


DSU este aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Scopul aplicației DSU este de a pune la dispoziția cetățenilor un instrument rapid de informare și de raportare a situațiilor critice și a dezastrelor la care aceștia sunt martori.

Ce puteți găsi în aplicația oficială a DSU: articole, știri, declarații oficiale ale DSU;
– informații privind alertele de vreme, trafic, dezastre naturale;
– o secțiune de raportare a evenimentului la care sunteți martori (incendiu, inundație, accident etc.);
– o secțiune de informare privind modul de intervenție și comportamentul care trebuie adoptat în situațiile critice, în – timpul dezastrelor naturale etc.;
– teste de verificare a cunoștințelor.

În secțiunea de informare utilizatorii aplicației vor găsi cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, direct la sursă.

PUBLICITATE

Prin secțiunea „alertare” aplicația grupează într-un singur loc toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României: alerte meteo, cele de inundații, drumuri blocate. Utilizatorii aplicației vor primi notificări de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Prin secțiunea „raportare” populația poate să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgență. Oricine este martorul unei situații de urgență, fie că e vorba de inundații, alunecări de teren, incendiu sau accident rutier, poate trimite fotografii și clipuri video către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Prin secțiunea „învățare” utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență.

Aplicația este disponibilă pe Android și iOS și poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA