Electronic Arts este hotărât să-i țină la distanță pe trișori. Compania a dezvoltat un sistem anti-cheat la nivel de kernel pentru PC pe care îl va implementa alături de FIFA 23 când jocul va sosi pe 30 septembrie.
Potrivit editorului, mișcarea a fost necesară pentru a „asigura jocul corect”, luând în considerare dezvoltatorii de cheat-uri pentru PC care construiesc din ce în ce mai multe exploit-uri la nivel de kernel pe care instrumentele anti-cheat la nivel de sistem de operare nu le pot detecta.
Într-o postare pe blog, directorul senior al EA pentru securitatea jocurilor și anti-cheat, Elise Murphy, a scris că compania a creat EA AntiCheat (EAAC) deoarece „soluțiile anti-cheat de la terți sunt adesea opace pentru echipele noastre și ne împiedică să implementăm confidențialitate suplimentară, controale sau personalizări care oferă o mai mare acuratețe și granularitate pentru modurile de joc specifice EA.” De asemenea, ar trebui să poată aborda problemele de securitate direct.
Tehnologia anti-cheat nu va fi folosit în toate jocurile EA, deși editorul spune că este necesar pentru titlurile competitive cu accent online, cum ar fi FIFA 23. Ediția din acest an include suport pentru joc încrucișat și, teoretic, EAAC ar trebui să împiedice jucătorii de pe console să aibă facă față trișorilor de pe PC. Compania poate adopta diferite abordări anti-cheat în jocurile fără clasamente sau un sistem competitiv. Ca atare, nu ar fi o surpriză să vedem că EA adaugă EAAC la Apex Legends, dar pare puțin probabil să fie inclus în Jocul Anului 2021, It Takes Two .

Instrumentul va fi activ numai atunci când un joc cu EAAC rulează pe computer. Acesta va fi dezinstalat atunci când eliminați toate jocurile EA care o necesită (puteți dezinstala EAAC manual, dar nu vor putea fi redate jocuri precum FIFA 23). Murphy a scris că „EAAC va avea un impact neglijabil asupra gameplay-ului tău”, așa că nu ar trebui să scadă performanța.
În ceea ce privește confidențialitatea și securitatea sistemului, Murphy spune că EAAC va examina doar fișierele de care are nevoie din motive anti-cheat. EAAC va sparge informațiile pe care le colectează și va renunța la datele originale. Instrumentul nu va colecta date din istoricul dvs. de navigare, din aplicațiile care nu interacționează cu jocurile EA sau orice altceva care este irelevant pentru scopurile sale, potrivit postării pe blog.
EA nu este primul editor care a adoptat o abordare anti-cheat la nivel de kernel. Riot și Activision folosesc instrumente similare în Valorant, Call of Duty: Vanguard și Call of Duty: Warzone.