Ericsson isi extinde portofoliul de solutii 5G

Now Reading
Ericsson isi extinde portofoliul de solutii 5G


Ericsson lanseaza AIR 3246, un nou produs radio pentru Massive MIMO care este complementar portofoliului global deja existent de radio 5G. AIR 3246 sustine atat tehnologia 4G/LTE, cat si 5G NR (new radio) si este primul produs radio FDD din oferta companiei. Lansarea le va permite operatorilor, mai ales celor ce acopera zone metropolitane, sa introduca servicii 5G pentru utilizatorii lor, folosind spectrul in banda medie disponibil prezent, marind, in acelasi timp, capacitatea retelelor LTE.

Platforma 5G Ericsson contine trei sisteme radio TDD deja lansate, care sustin 5G si Massive MIMO, cat si elemente de core, transport, securitate si suport digital. In acest moment, Ericsson are cel mai complex portofoliu 5G din industrie, putand astfel sa ajute primii operatori care fac tranzitia catre 5G.

„Prin aceasta lansare extindem platforma 5G anuntata initial in februarie”, a spus Fredrik Jejdling, Head of Business Area Networks la Ericsson. „Pe de o parte, noul produs radio le va oferi operatorilor posibilitatea sa maximizeze capacitatea 4G pentru servicii oferite chiar azi utilizatorilor si, pe de alta parte, sa fie pregatiti pentru trecerea la 5G, toate acestea folosind acelasi hardware. In plus, oferta de echipamente este completata de un set de servicii pentru retea, care sa simplifice procesul de adoptie a  tehnologiei 5G”.

Tranzitia de la 4G la 5G

PUBLICITATE

Pe masura ce oamenii distribuie si urmaresc online tot mai mult continut video si muzica, nevoia operatorilor de a le asigura o viteza de transfer suficienta creste. Ericsson a analizat performanta retelelor 4G din mai multe zone metropolitane mari din intreaga lume si a descoperit ca, la orele de varf, sunt aproape 20% sanse ca un dispozitiv sa nu aiba viteza suficienta pentru a sustine vizionarea de continut online. Massive MIMO este o tehnologie esentiala pentru a sustine tranzitia de la 4G la 5G, oferind un mod mai inteligent de a utiliza capacitatea retelei si posibilitatea de a imbunatati experienta utilizatorilor.

„La fel cum tehnologia de tip carrier aggregation a fost vitala pentru cresterea capacitatii retelelor in banda larga, Massive MIMO are potentialul sa fie principala tehnologie care sa maximizeze capacitatea pentru urmatoarea evolutie, oferind o trecere cat mai fluida la 5G”, a spus Stefan Pongratz, Senior Director la Dell’Oro Group. „Ne asteptam ca, pana in 2021, 10 milioane de produse radio macro LTE  sa fie instalate in zone metropolitane cu trafic crescut, ajutand astfel operatorii sa valorifice eficienta crescuta de utilizare a spectrului cu ajutorul Massive MIMO.”

T-Mobile SUA testeaza tehnologia FDD Massive MIMO in trei locatii din Baltimore, Maryland, fiind prima data cand tehnologia Massive MIMO standardizata este folosita pentru a sustine trafic comercial in retele LTE cu ajutorul spectrului FDD in banda medie.

“Ultimele tehnologii Ericsson ne permit sa crestem capacitatea retelelor LTE existente si pregatesc terenul pentru 5G, ajutand T-Mobile sa se dezvolte intr-un ritm foarte alert. In timp ce majoritatea operatorilor se chinuie sa sustina retele care sa faca fata cerintelor actuale ale utilizatorilor, noi ne orientam catre tehnologii avansate care sa creasca masiv capacitatea retelei si a transferului de date pentru clienti. Cu alte cuvinte, noi facem schimbarile necesare pentru ca cea mai buna retea nelimitata a Statelor Unite ale Americii sa fie si mai buna!”, a spus Neville Ray, Chief Technology Officer al T-Mobile.

Tehnologia Massive MIMO FDD poate creste de pana la trei ori capacitatea retelei si poate imbunatati de pana la 5 ori rata de transfer de date, maximizand performanta pe care o resimt utilizatorii finali. In acest moment, cea mai mare parte a retelelor mobile au la baza tehnologia FDD si dispozitive compatibile, ce foloseste frecvente radio diferite pentru uplink si downlink.

AIR 3246 va fi disponibil comercial in al doilea semestru al anului 2018 si va face parte din sistemul Ericsson Radio System.

Servicii 5G – pregatire pentru lansare

In completarea serviciilor 5G de transformare a retelei core introduse la inceputul acestui an, Ericsson lanseaza acum un set de servicii menite sa ajute operatorii sa parcurga trei etape esentiale catre adoptia tehnologiei 5G: etapa de Pregatire, cea de Mobilizare si cea de Lansare. Astfel, serviciile presupun: Pregatirea pentru procesul de adoptie 5G cu ajutorul experientei Ericsson din demo-urile organizate la nivel mondial; Mobilizarea prin furnizarea resurselor tehnice si operationale necesare pentru lansarea cu succes a 5G; Lansarea serviciilor 5G prin implementarea completa si rapida a retelei. Noile servicii 5G folosesc abordarea Engineered Intelligence a Ericsson, care imbina cunostintele si experienta oamenilor cu cea a computerelor, fiind sustinuta de instrumente de automatizare, machine learning si inteligenta artificiala.

Platforma 5G a Ericsson include portofolii de solutii 5G core,  radio si de transport, precum si servicii OSS, BSS, servicii de retea si Securitate.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA