Evolio Aria Mini, tableta romaneasca de 8 inci

Now Reading
Evolio Aria Mini, tableta romaneasca de 8 inci


Compania românească Evolio a lansat, luna trecută, Aria Mini, o tabletă cu ecran de 8 inci.

Evolio Aria Mini nu are un design care să uimească dar în niciun caz nu este o tabletă urâtă. Pe partea din faţă, în colţul din stânga sus este poziţionată camera foto. Camera principală este puţin ieşită în afară, dar este înconjurată de un inel metalic care îi oferă protecţie.

Toate bune şi frumoase până la poziţionarea butoanelor. Cele trei butoane (volum şi power) nu sunt aşezate pe marginea de sus a tabletei, ci pe curbura capacului, lucru care le face destul de greu accesibile.

Un alt minus al designului îl reprezintă poziţionarea unicului difuzor pe spatele tabletei, în colţul din stânga jos. Utilizatorii dreptaci riscă să-l acopere cu mâna în momentul în care apucă tableta.
Evolio Aria Mini are un ecran de 8 inci care foloseşte tehnologia IPS şi care oferă o rezoluţie 1024×768. Tableta foloseşte formatul de imagine 4:3 (spre deosebire de cel 16:9 prezent la majoritatea tabletelor) care oferă avantaje în cazul browsingului sau al cititului dar care nu este optim pentru vizionatul filmelor.

Pe interior găsim un procesor dual-core Rockchip RK3066, bazat pe arhitectura ARM Cortex A9, tactat la 1,5Ghz. Procesorul grafic este unul quad-core Mali 400 şi tableta are o memorie RAM de 1GB.
Spaţiul de stocare este 8GB şi poate fi extins cu până la 32GB prin cardul MicroSD. Pe partea de conectrivitate exista doua optiuni, conexiune 3G si Wifi pentru cei ce doresc sa se conecteze la internet. Pe langa acestea avem conectivitate Bluetooth 4.0 dar şi GPS care nu necesită conexiune la Internet. Porturile tabletei sunt Jack, Micro USB, şi Mini HDMI şi MicroSD. Prin portul Micro USB tableta se poate conecta la un PC sau, prin cablul special, la stickuri USB, mauşi, tastaturi şi modemuri 3G.
Bateria este de 4500 mAh. Aceasta este mai mare decât cea găsită pe Nexus 7, de exemplu, însă durata de viaţa este mediocră. Cu luminozitatea la maximum şi cu WiFi şi sincronizare activate, Aria Mini rezistă la patru ore de browsing continuu.


Tableta dispune de două camere foto. Cea principală are o rezoluţie de 2MP iar cea frontală este de 0,3MP. La acest capitolul nu străluceşte, însă nici aşteptările nu sunt mari la aceste rezoluţii.
Aria Mini are un singur difuzor care, cu toate că nu este de cea mai mare calitate, este suficient de puternic pentru a permite urmărirea unui film.

Evolio Aria Mini rulează Android 4.1 Jelly Bean şi vine cu acces la piaţa de aplicaţii Play Store. Tableta vine cu o serie de aplicaţii preinstalate.

În cutie găsim un cablu USB, adaptorul USB pentru periferice şi încărcătorul. Versiunea WiFi only costă 799 lei iar cea 3G poate fi cumpărată cu 1049 lei.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA