Facebook a primit o amenda de peste 600.000 de dolari in Marea Britanie

Now Reading
Facebook a primit o amenda de peste 600.000 de dolari in Marea Britanie


La câteva luni după ce scandalul Facebook și Cambridge Analytica a izbucnit, se pare că rețeaua socială va trebui să plătească în cele din urmă o amenda. Biroul Comisarului pentru Informații al Regatului Unit (ICO) a amendat compania condusa de Mark Zuckerberg și Co. pentru o sumă preliminară de 664.000 de dolari pentru că nu dispune de protecția adecvată a confidențialității și a permis scandalul în ciuda semnelor importante de avertizare. Suma este maximul permis de lege.

Cu toate acestea, pedeapsa nu este definitivă și s-ar putea schimba în funcție de discuțiile ulterioare (și eventualele apeluri) de la Facebook, potrivit Washington Post. Reprezentantul Facebook pentru protecția vieții private, Erin Egan, a spus într-o declarație: “Am colaborat îndeaproape cu ICO în investigarea lor referitoare la Cambridge Analytica, așa cum am făcut cu autoritățile din SUA și din alte țări […] Revizuim raportul și vom răspunde în curând celor de la ICO. ”

ICO dă vina, în esență, pe Facebook in ceea ce priveste scandalul Cambridge Analytica, spunând că compania i-a permis cercetătorului Aleksandr Kogan să colecteze date despre utilizatorii Facebook prin intermediul unei aplicații și, atunci când a fost descoperit, nu și-a informat utilizatorii într-o manieră suficientă. ICO adaugă că are semne de întrebare dacă Facebook s-a asigurat că își protejează datele de alte aplicații din terță parte.

Denham a mai scris în raportul ICO că Comisia a descoperit un “deficit de transparență” din partea companiilor de tehnologie și a altor părți (biroul britanic a investigat peste 172 de organizații și 285 de persoane) care sunt implicate în colectarea și vânzarea datelor utilizatorilor de pe web. “În timp ce aceste preocupări cu privire la modelul publicitar al Facebook există în general în legătură cu utilizarea sa comercială, ele sunt sporite atunci când aceste instrumente sunt folosite pentru campanii politice”.


ICO continuă să aiba in vedere si posibilitatea de a il amenda pe Alexander Nix, fostul director executiv al Cambridge Analytica, de asemenea.

Aceasta nu va fi ultima oara cand auzim de scandalul Cambridge Analytica. Audierea avuta in fata Comisiei Federale pentru Comerț ar putea avea ca rezultat o amendă uriasa, Facebook a fost, de asemenea, sub controlul FBI și al Comisiei pentru Valori Mobiliare și de Burse.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA