Facebook ar putea sa imparta veniturile din publicitatea din clipurile video cu utilizatorii care le incarca

Now Reading
Facebook ar putea sa imparta veniturile din publicitatea din clipurile video cu utilizatorii care le incarca


Facebook își pregătește platforma Watch de luni de zile. Inițial, Facebook a lansat în august anul trecut sectiunea Watch pentru utilizatorii din Statele Unite. Utilizatorii nord americani au deja la dispozitie o mulțime de emisiuni la dispozitie.

Compania este dispusa chiar să cheltuiască un miliard de dolari pentru videoclipuri originale în acest an, în speranța de a prinde din urma Netflix și Hulu. Mai mult decat atat Facebook difuzeaza deja anunțuri înaintea videoclipurilor de ceva vreme. Acum, potrivit unui raport al celor de la CNBC, Facebook discută cu cumpărătorii media despre extinderea serviciului Watch la mai mulți creatori individuali, pentru a rivaliza cu modelul de afaceri similar al celor de la YouTube.

Potrivit surselor CNBC, Facebook dorește să creeze un sistem publicitar pe niveluri care să permită creatorilor să încarce conținutul gratuit, apoi să câștige venituri din anunțurile plasate în videoclipuri. Astfel, spune CNBC, Facebook își poate umple platforma Watch cu conținut pe care nu-l va plăti în avans.

Surse din cadrul postului american de știri CNBC spun că Facebook plătește anumitor creatori pentru drepturi de autor sume cuprinse în intervalul 10.000 și 500.000 (n.r. pare exagerata suma, daca e sa ne intrebati pe noi) de dolari pe episod, în timp ce alte emisiuni sunt încărcate gratuit sub titlul de “partener”.

PUBLICITATE

După cum observă CNBC, creatorii de continut câștigă mult mai greu bani pe YouTube, deși compania deținută de Google încearcă să repare acest lucru. Facebook poate profita de asemenea de pe urma noilor reguli mai dure ale Youtube si ar putea in acest sens sa atraga baza de utilizatori mai mici care nu se mai incadreaza in termenii si conditiile celor de la Youtube. Reteaua de socializare este interesata de atragerea de continut original pe retea, pentru ca cei care se uita la videoclipuri vor petrece mai mult timp pe retea. De fapt scopul Facebook de acum este menținerea utilizatorilor pe site-ul său pentru perioade mai lungi de timp pentru a inversa tendința actuală.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA