Facebook va lansa o caracteristică a petițiilor numită Acțiuni comunitare, care va permite utilizatorilor să notifice oficialitatilor locale despre acțiunile pe care ar dori să le vadă.
Functia va fi lansata pentru inceput utilizatorilor din Statele Unite care vor putea să creeze o petiție, să eticheteze funcționari sau organizații publice relevante și să-și indemne prietenii să susțină cauza. Suporterii pentru orice petiție vor putea să discute despre acest subiect cu alți susținători pe pagina petitiei și vor putea crea evenimente și strangeri de fonduri.
Site-ul caracterizează caracteristica ca fiind una care are drept scop organizarea în jurul funcționarilor publici. Facebook are deja o putere demonstrativă vastă atunci când vine vorba de a permite oamenilor să organizeze evenimente mari. Avem exemple precum grupul Pantsuit Nation Facebook care a organizat primul mars al femeilor care a fost inițial organizat pe acest site în 2016. Și site-urile precum Change.org au fost mult timp casa pentru oamenii care se reunesc pentru a cer tot felul de lucruri. Facebook speră în mod clar că poate oferi mijloacele pentru utilizatorii săi de a se organiza pentru binele comunităților lor.
În ultimii ani, site-ul a lansat deja o serie de caracteristici menite să permită implicarea mai multor persoane în comunitățile lor, cum ar fi caracteristica accesului la primăria din localitatea lor, care facilitează accesul la oficialii locali, precum și caracteristica de candidaturi, care permite candidaților politici să creeze clipuri video pentru public. Facebook caracterizează functia sa de acțiune comunitară ca o modalitate prin care „oamenii să susțină schimbările în comunitățile lor și să se alăture parteneriatelor cu aleșii și agențiile guvernamentale în ceea ce privește soluțiile”.
Dacă e ceva ce au demonstrat ultimii ani, acești actori răi pot folosi în mod greșit funcțiile Facebook. În timp ce Facebook va folosi „o combinație de raportati ale utilizatorilor, detecție algoritmică proactivă și factor uman”, este ușor să ne imaginăm că vom vedea funcția utilizată în moduri pentru care a fost creeata, utilizatorii introducând petiții în moduri care sunt evident decisive, dar care sunt suficient de nuanțate pentru a depăși orice filtre ale retelei de social media ce le-ar putea să le împiedice. Există deja anumite limite: utilizatorii nu il pot eticheta pe președintele Donald Trump sau pe vicepreședintele Mike Pence, ceea ce va împiedica probabil oamenii să posteze imediat o petiție împotriva sprijinul zidului de la frontiera cu Mexic sau pentru demisia lor.