Facebook lanseaza Workplace, versiunea pentru munca a retelei sociale

Now Reading
Facebook lanseaza Workplace, versiunea pentru munca a retelei sociale


Compania americana Facebook a dezvoltat in ultimele luni o alternativa a retelei sale de socializare pentru companii, incercand astfel sa devina productiva in randul angajatilor care au nevoie de comunicare.

Astfel, Facebook a prezentat zilele acestea Workplace, o alternativa pentru angajatii care au nevoie de comunicare in gestionarea diverselor proiecte la care lucreaza.

Proiectul companiei Facebook a fost lansat in urma cu doi ani de zile si pana in prezent a fost functional in mod beta sub denumirea Facebook for Work. Astfel, dupa doi ani de zile de testare, Facebook s-a decis sa lanseze in mod oficial platforma alternativa.

Diferentele dintre reteaua de socializare traditionala si Facebook este ca chatul este acum populat doar cu colegii de munca, newsfeed-ul nu mai este invadat cu poze cu pisici, ci cu informatii relevante legate de proiectele de la care lucreaza.

PUBLICITATE

Chat-ul si grupurile de discutii par a fi modulele cele mai importante la acest moment, constituind principalele mijloace de comunicare intre angajati pe care Workplace le ofera. Pe viitor compania Facebook doreste sa includa si alte functionalitati precum creearea de documente.

07-workplace-group-desktop

Spre deosebire de reteaua clasica, Workplace nu este gratuit, ci pe bani. Astfel ca firmele care doresc sa implementeze reteaua pentru angajatii lor, vor trebui sa scoata ceva bani din buzunar.

Astfe, noul produs al Facebook costa astfel:

  • 3 dolari pe utilizator pentru companiile cu mai putin de 1.000 de angajaţi
  • 2 dolari pe utilizator pentru companiile cu pana la 10.000 de angajati
  • 1 dolar pe utilizator pentru companiile cu peste 10.000 de angajati

Pentru a accesa contul de pe Workplace, angajatii vor avea la dispozitie un nume de utilizator si o parola, utilizatorii neputand folosi contul clasic de Facebook.

phptn37ys

Workplace este prima mutare a celor de la Facebook in zona de enterprise software si va intra in concurenta cu marii jucatorii din această nisa, precum reteaua Slack. In momentul de fata, Workplace de la Facebook are deja peste 1000 de companii care folosesc aceasta retea.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA