Facebook Marketplace ataca serios site-urile de anunturi [video]

Now Reading
Facebook Marketplace ataca serios site-urile de anunturi [video]


Gata cu site-urile de anunturi gen OLX, Okazii si asa mai departe, Facebook devine locul unde veti petrece din ce in ce mai mult timp. De la un site de socializare, platforma lui Zuckerberg s-a transformat intr-un portal care le inglobeaza pe toate.

Poate ca acum iti petreci timpul pe Facebook dand like la poze cu pisici, participi la concursuri fictive si te uiti la transmisiuni LIVE cu peisaje de iarna. Insa reteaua de socializare ofera mult mai mult de atat, sectiunea “Exploreaza” implementata atat in versiunea web cat si de mobil, ofera si alte functionalitati ale Facebook. De la evenimente mai bine organizate, la informatii despre vreme, grupuri si sectiune de clipuri in direct, cea mai noua functie este acum promovata mai intens de Facebook.

Marketplace de la Facebook este in sine un adevarat site de vanzari si cumparari, fiind bine organizat si oferind tot felul de categorii. Puteti sa vindeti si sa cumparati aproape orice.

“Dacă cineva listează produse ilegale sau care nu ar trebui puse în vânzare pe Facebook, utilizatorii şi comunitatea locală pot raporta acele anunţuri, iar angajaţii noştri vor avea grijă ca în cel mai scurt timp acele anunţuri să fie şterse”, spun reprezentantii companiei.


Ba mai mult, puteti sa salvati anunturile favorite iar folosirea Facebook face mai usor modul de interactionare cu potentialii clienti sau vanzatori. Cu alte cuvinte, profilurile de Facebook ale persoanelor care vand sau cumpara diverse lucruri pot fi consultate, la fel ca si prietenii comuni, iar acest lucru oferă o mai mare siguranta, potrivit Facebook. Plata se poate face online sau direct la vanzator. Facebook sfatuieste utilizatorii sa fie insa atenti la datele personale pe care le partajeaza si de asemenea la persoanele cu care se decid sa faca afaceri.

Spre deosebire de variantele clasice de site-uri cu anunturi online, pe Marketplace cei care vând nu sunt taxaţi pentru produsele listate iar compania nu intentioneaza sa introduca vreo taxa in acest sens in viitorul apropiat. Nu bagam mana in foc ca Facebook nu se va folosi de reclame platite pentru promovarea produselor in Marketplace.

Facebook Marketplace a fost lansat in urma cu un an in Statele Unite ale Americii iar Romania este a 27-a tara in care serviciul este lansat.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea