Facebook are o politica stricta impotriva hartuirii sexuale

Now Reading
Facebook are o politica stricta impotriva hartuirii sexuale


Compania Facebook a facut publice politicile interne privind hărțuirea sexuală într-un efort de a permite altor companii – mai ales celor mai mici care nu au resursele necesare pentru a-și construi propriile resurse – să învețe de la gigantul tech.

“Nu suntem deloc perfecți și vor exista întotdeauna oameni răi”, a spus intr-o declarație directorul executiv Sheryl Sandberg și vicepreședintele Lori Goler.

“Spre deosebire de autoritatile legale, companiile nu au acces la dovezi legale și în schimb trebuie să se bazeze pe conversațiile raportate, rapoarte scrise și pe cele mai bune judecăți ale anchetatorilor și experților juridici. Ce putem face este să fim cât mai transparenti posibil si sa invatam unul de celălalt – recunoscând că politicile vor evolua pe măsură ce câștigăm experiența”.

Anuntul a fost facut pe fundalul multiplelor acuzații de hărțuire sexuală care implică oameni puternici, inclusiv în industria tehnologică. Facebook promite o “politică de toleranță zero”. Aceasta înseamnă că persoanele găsite vinovate vor fi concediate sau mutate în altă parte în companie. “Când constatam că nu putem lua o decizie de reziliere a contractului, luăm alte acțiuni menite să-i ajute pe toți să se simtă în siguranță, inclusiv schimbarea rolurilor și raportarea oamenilor”.

PUBLICITATE

Un alt aspect cheie al politicii este acela de a păstra răspunderea pentru toată lumea, astfel încât “oricine tăgăduiește sau se uita in alta parte este considerat complice”. Facebook, solicita de asemenea ca noii angajati sa fie instruiti în domeniul hărțuirii, astfel încât să înțeleagă ce se așteaptă de la ei. Și dacă un angajat raportează o contravenție, compania are un proces de investigare care “protejează angajații de represalii”.

“Suntem foarte vocali cu comunitatea noastră iar dacă există un indiciu de ceva, vrem să apelati la resursele pe care le avem cu echipa noastră de resurse umane, de investigații sau cea juridică. Ne dorim ca oamenii să ia in serios aceste aspecte și să facă ceva in aceasta privinta” a spus Maxine Williams, director global al diversității la Facebook.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA