Facebook ofera explicatii despre activarea Safety Check dupa atacurile din Paris

Now Reading
Facebook ofera explicatii despre activarea Safety Check dupa atacurile din Paris


Atacurile teroriste de vineri seara din Paris au creat o adevarata isterie pe reteaua de socializare Facebook. La cateva ore de la atacuri, reteaua de socializare a decis sa le ofere utilizatorilor sai posibilitatea de a isi exprima solidaritatea fata de victimele atacului prin schimbarea pozei de profil cu una ce reprezinta steagul Frantei.

Nu a durat mult si milioane de utilizatori si-au colorat pozele in albastru, alb si rosu, starnind insa furia altor utilizatori care si-au pus intrebarea de ce Facebook activeaza selectiv aceste functii.

Trebuie precizat, ca pe langa posibilitatea schimbarii pozei de profil, Facebook a activat si functia Safety Check prin care cei care s-au aflat in Paris in noaptea atacurilor sa poata sa isi anunte prietenii ca sunt in regula.

Romanii, afectati recent de tragedia de la Colectiv, nu sunt singurii care s-au simtit frustrati si nedreptatiti. Utilizatori din alte tari au reprosat conducerii Facebook ca aceasta nu a activat functia si in cazul unor atacuri ce au avut loc in Beirut, de exemplu.


Intr-o postare pe reteaua de socializare, vicepresedintele Facebook, Alex Schultz a tinut sa precizeze ca functia a fost creata initial doar in cazuri ce tineau de dezastre naturale. Paris a fost prima ocazie cand Facebook a activat functia si ca acest lucru s-a intamplat pentru ca a fost vorba de un eveniment cu un impact emotional puternic.

Cu toate astea, Facebook sustine ca va trebui sa lucreze la aceasta functie, pentru ca in momentul de fata aceasta este mai degraba recomandata pentru dezastre naturale decat pentru evenimente de tipul razboaie, epidemii sau atacuri,  starea de siguranta in aceste cazuri nefiind inca definitiva.

Facebook a primit critici aspre din partea utilizatorilor care au tinut sa aduca in discutie faptul ca in cursul saptamanii trecute cel putin 41 de persoane au fost ucise in urma unor atacuri teroriste in Beirut si Bagdad.

Functia Safety Check a fost folosita de peste 4 milioane de utilizatori, iar in jurul lumii peste 360 de alti utilizatori au primit notificari de la prietenii lor care anuntau ca sunt bine.

Yesterday, we activated Safety Check in Paris so that people there could let their friends and family know they were…

Posted by Facebook Safety on 14 Noiembrie 2015


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA