Facebook se mută pentru a scuti 1,5 miliarde de utilizatori de noile legi de protecție ale UE

Now Reading
Facebook se mută pentru a scuti 1,5 miliarde de utilizatori de noile legi de protecție ale UE


Facebook se mută pentru a scuti 1,5 miliarde de utilizatori din Africa, Asia, Australia și America Latină de condițiile sale de folosire a serviciului, ce se vor modifica ca urmare a noului regulament GDPR al Uniunii Europene.

Măsura are loc cu câteva săptămâni înainte ca regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) să fie pus în aplicare. Noile norme abordează protecția datelor personale distribuite în afara spațiului UE.

Prin scutirea atâtor membri de noile reglementări, Facebook își va limita răspunderea în conformitate cu noua regulă, care prevede amenzi de până la 4% din veniturile anuale globale ale companiei pentru încălcări ale legii.

Pentru Facebook, aceasta ar putea însemna miliarde de dolari în amenzi potențiale, potrivit Reuters.


Scutirea ar viza mai mult de 70% din utilizatorii Facebook din întreaga lume. În decembrie, platforma social media avea 239 milioane de membri în S.U.A. și Canada, 370 milioane în Europa și 1,52 miliarde de utilizatori în alte părți ale lumii.

Facebook se supune regulamentelor, deoarece are sediul internațional în Dublin, Irlanda. O serie de companii mari de tehnologie au înființat filiale în Irlanda din cauza ratei scăzute a impozitului pe profit.

Facebook a intrat sub control în ultimele săptămâni, după ce s-a descoperit că firma de consultanță Cambridge Analytica a accesat datele a milioane de utilizatori ai Facebook. Această descoperire a declanșat dezbateri asupra modului în care Facebook gestionează datele personale ale membrilor săi.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA