Facebook semneaza un acord de licentiere european pentru muzica distribuita de utilizatori

Now Reading
Facebook semneaza un acord de licentiere european pentru muzica distribuita de utilizatori


Facebook s-a confruntat cu multe critici datorita utilizării neplătite a muzicii licențiate în videoclipuri pe diverse platforme ale companiei, cum ar fi Instagram.

În septembrie anul trecut, s-a raportat că rețeaua socială plătește “sute de milioane de dolari” caselor de discuri pentru a reda melodii pentru acest tip de utilizare. Compania a făcut, de asemenea, tranzacții cu Sony și Universal pentru a vă permite să utilizați cataloagele editorilor respectivi în videoclipurile încărcate. Acum, potrivit unui raport de la TechCrunch, Facebook a semnat o înțelegere cu grupul de licențiere ICE Services, pentru a permite ca aproximativ 31 de milioane de opere muzicale din Marea Britanie, Suedia și Germania să poata fi redate in videoclipurile pe care le partajati pe Instagram, Facebook, Messenger și Oculus.

Afacerea nu acoperă WhatsApp, deoarece compania de licențiere o consideră o aplicație unu-la-unu. “Înțelegem că WhatsApp este folosit în prezent ca un instrument de comunicare pur, asemănător e-mailului / mesageriei private”, a declarat un purtător de cuvânt al ICE TechCrunch. “Aceasta va fi ținută sub control.”

Conform ICE, aceasta este prima licență multi-teritorială pe care Facebook a semnat-o cu un grup de licențiere ca acesta, si care lucrează cu grupuri de deținători de drepturi de autor precum PRS (Marea Britanie), STIM (Suedia) și GEMA (Germania).


facebook sound collection

Acordul va acoperi 160 de teritorii și va asigura că 290.000 de deținători de drepturi de autor vor fi plătiți pentru munca lor și vor oferi acces la muzică pentru creatorii de videoclipuri printr-un catalog cum ar fi colecția de sunete deja existentă.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA