Facebook si-a anuntat planurile pentru urmatorii zece ani

Now Reading
Facebook si-a anuntat planurile pentru urmatorii zece ani


In cadrul conferintei anuale F8 dedicata dezvoltatorilor, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a anuntat planurile pentru urmatorii zece ani ale companiei, scrie Hotnews.ro

Conform viziunii companiei,  Facebook va insista pe inteligenta artificiala, live video, realitate virtuala si conectarea tutror oamenilor la internet. Mark Zuckerber si-a indreptat atentia catre serviciul Messenger al compnaiei, folosit de 900 milioane de utilizatori.

Facebook Messenger are de acum o noua platforma pe care dezvoltatorii sunt invitati sa creeze agenti software inteligenti (boti) care sa permita o comunicare simpla intre utilizatori si diverse companii. Acesta a exemplificat ca poti cere pe Messenger unei publicatii sa iti trimita stiri despre un anumit subiect sau poti comanda flori direct din mesageria instant, fara a mai deschide browserul sau o alta aplciatie.

Acesti boti sunt soft-uri automate care, ajutate de inteligenta artificiala, pot fi folosite in aplicatii precum Messenger. In general, botii ruleaza sarcini simple si repetitive intr-un ritm mult mai rapid decat ar putea o fiinta umana.


Facebook va imbunatati si optiunea de live video lansata de curand, punand API-uri la dispozitia dezvoltatorilor dornici sa contruiasca aplicatii de live video streaming de pe diverse terminale, cum ar fi dronele.

Mark Zuckerberg spune ca Facebook se va concentra pe trei directii in urmatorii zece ani:
– conectarea tuturor la internet;
– inteligenta artificiala care sa faca serviciile mai intuitive;
– realitate virtuala si augmentata.

Zuckerberg spune ca patru miliarde de locuitori nu au acces la internet fie pentru ca nu-si permit, fie pentru ca operatorii nu vor sa investeasca sau pentru ca oamenii nu stiu ce beneficii le poate aduce internetul. Zuckerberg spune ca in cateva luni Facebook va lansa primul satelit care sa aduca internet in Africa Subsahariana unde conectivitatea este extrem de scazuta. Facebook dezvolta si metode prin care traficul de date sa fie cat se poate de ieftin, iar aplicatiile sa consume minimul de date posibil.

Seful Facebook a adus pe scena si un tub de fibra de carbon care compune drona solara cu care Facebook vrea sa aduca internet in zonele izolate. “Daca mi-ati fi spus ca Facebook va construi un avion v-as fi spus ca sunteti nebuni”, si-a exprimat “Zuck” satisfactia fata de aceste avioane care zboara la 20.000 metri altitudine si pot sta in aer cateva luni.

Proiectul reprezinta inca o dovada ca marile companii de tehnologie nu se mai multumesc ca oameni sa le viziteze site-urile ci investesc in diverse proiecte si vor sa fie prezente in vietile oamenilor si in serviciile accesate de ei.

La finalul prezentarii Zuckerberg a prezentate si controlere pentru dispozitivul de realitate virtuala Oculus Rift, acestea permitand interactiunea cu diverse elemente din aplicatiile de VR.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA