Nu doar țările europene nu sunt mulțumițe de capacitatea giganților din internet de a reduce conținutul terorist postat online. Senatul american a convocat Facebook, Google (sau mai degrabă Alphabet) și Twitter să depună mărturie în cadrul unei audieri in Camera de Comerț.
Senatorii americani vor „examina pașii” pe care rețelele sociale ii fac pentru a lupta împotriva răspândirii materialului extremist online. Toate cele trei companii au convenit să depună mărturie și vor trimite reprezentantii care se ocupa de politicile de utilizare. Audierea urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare iar companiile nu au oferit pana acum comentarii cu privire la ce anume urmeaza sa declare in fata comsiei.
Nu există nicio îndoială că gigantii online au făcut cel puțin niște pași pentru a elimina extremistii de pe platformele lor. Printre masurile implementate se afla algoritmi AI și interdicții de postare de conținut agresiv. Congresul american este ingrijorat, cum ați putea ghici, dacă nu cumva firmele ar putea să facă mai multe, asta si pentru că propaganda extremista reuseste sa se strecoare si sa fie promovata intr-o rata destul de mare.
Indiferent daca exista sau nu o sansa ca firmele să cedeze presiunilor si sa vorbeasca despre capacitatea lor de a combate astfel de materiale extremiste, fie că este vorba de discursuri de promovare a urii, de abuz sau de campanii de influență rusească. Subiectele au mai fost discutate deja, dar ele sunt scoase totusi in evidenta de senatori care cauta sa descopere orice zona in care Facebook, Google și Twitter sunt deficitari.