Facebook va verfica mai strict varsta utilizatorilor de pe retea

Now Reading
Facebook va verfica mai strict varsta utilizatorilor de pe retea


Facebook își schimba politicile față de utilizatorii minori și va începe să le impună celor suspectați de a avea mai puțin de 13 ani să dovedească vârsta lor. Miscarea vine dupa un reportaj difuzat de postul Channel 4 din Marea Britanie, in care un jurnalist sub acoperire a inceput sa lucreze ca un reviewer de continut Facebook.

Deși Facebook și Instagram solicită utilizatorilor să aibă cel puțin 13 ani – pentru a respecta Legea privind protecția vieții private a copiilor din SUA – raportul a arătat că, în practică, aceste reguli sunt adesea ignorate. “Trebuie să avem o recunoaștere că persoana este minoră”, a declarat un antrenor reporterului. “Dacă nu, noi pretindem că suntem orbi și că nu știm cum arata un minor”.

De acum înainte, această abordare de tip hands-off va fi înlocuită de o politică mai proactivă. Anterior, recenzenții analizau vârsta unui utilizator dacă contul lor era raportat în mod specific ca fiind al cuiva care ar putea fi minor. De acum, recenzentii vor bloca conturile celor suspectati de a fi minori ori de câte ori conturile lor sunt trimise pentru revizuire, indiferent de motivul pentru care este trimis.

Într-o postare pe blog, Facebook a spus: “De la startul programului, ne-am străduit să actualizăm îndrumarul reviewer-ilor pentru a inchide oricare cont pe care îl întâlnesc, dacă au un indiciu puternic că utilizatorul este minor, chiar dacă raportul este pentru altceva .“ Conturile blocate pot fi deblocate numai dacă utilizatorii demonstrează că au împlinit vârsta de cel puțin 13 ani, de exemplu, cu o carte de identitate emisa de statul de resedinta.


În timp ce copiii mici nu au permisiunea de a avea conturi Facebook și Instagram, cel puțin în teorie, compania a lucrat pentru a atrage utilizatori mai tineri cu aplicația Messenger Kids. Aplicația de mesagerie numai pentru copii continuă să se extindă pe mai multe dispozitive și in mai multe țări, în ciuda unor critici de la cei care sunt îngrijorați în ceea ce privește expunerea copiilor de vârstă mică la social media și excesul de tehnologie digitală.

Între timp, un studiu recent a constatat că interesul pentru Facebook pare să scadă în rândul populațiilor mai tinere, în timp ce utilizarea Instagram crește.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA