Firefox Monitor te va anunta daca cineva iti fura datele

Now Reading
Firefox Monitor te va anunta daca cineva iti fura datele


Firefox Monitor este un serviciu nou de la Mozilla pe care îl puteți utiliza pentru a verifica dacă informațiile dvs. personale au fost compromise de oricare dintre numeroasele încălcări ale furtului datelor care apar în fiecare an. Pentru securitate suplimentară, aveți și opțiunea de a vă înregistra la serviciu pentru a îi permite să vă avertizeze proactiv dacă sunteți vreodată afectat de un incident în viitor.

Funcționalitatea Firefox Monitor vine prin intermediul unui parteneriat cu “I Have Been Pwned”, un site care oferă serviciul de la lansarea lui în 2013. Datorita numarului mare de utilizatori ai Mozilla și Firefox, serviciul ar trebui să-și extindă mult posibilitățile, chiar dacă funcționalitatea este în mod fundamental aceeași.

Desigur, a fi alertat despre o încălcare a protectiei datelor va fi de inutila dacă nu urmați mai întâi regula de a seta parolă o bună. Acest lucru înseamnă cel puțin utilizarea unei parole unice pentru fiecare serviciu online, astfel încât un hacker să nu compromită întreaga existență online.

Cum functioneaza Firefox Monitor ?
Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti adresa de email folosita pentru a creea un cont pe diferite servicii. Daca diferite site-uri au fost sparte de hackeri si aveti un cont de utilizatori pe baza acelei adrese de email va fi generata o lista de site-uri unde datele contului vostru au fost compromise.


firefox monitor

Firefox nu este singurul browser care devine serios în legătură cu rezolvarea problemei parolelor. O actualizare recentă a Chrome ofera un generator de parole direct în browser-ul însuși pentru a încuraja utilizatorii mai puțin conștienți de securitate să-și întrerupă obiceiurile de setare a unor parole proaste. Funcționalități similare pot fi adăugate în Firefox prin intermediul unui add-on, cum ar fi LastPass sau 1Password (un serviciu care oferă deja integrare cu HIBP).

Eforturile sunt în plină desfășurare pentru a rezolva numeroasele probleme legate de securitatea datelor utilizatorilorn prin intermediul unor parole. Standardul WebAuthn este o astfel de încercare și are drept scop să permită site-urilor web să permită utilizatorilor să se conecteze folosind metode mai sigure, cum ar fi biometrice și stickp-uri USB.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA