FLocker, un prim virus ransomware pentru smart TV

Now Reading
FLocker, un prim virus ransomware pentru smart TV


Atacurile de tip ransomware sunt din ce in ce mai populare si afecteaza extrem de multi utilizatori care pica in plasa si platesc sume importante de bani.

Virusii ransomware sunt extrem de eficienti prin metoda prin care functioneaza, blocheaza datele utilizatorilor si pretind o anumita suma de bani pentru deblocarea acestora.

Cei de la compania de securitate TrendMicro a descoperit o versiune avansata a virsului FLocker, un nou ransomware care a ajuns acum si pe televizoarele inteligente.

Conform celor de la Trend Micro, FLocker infecteaza smart TV-urile cu Android, blocand accesul la functiile televizorului. Utilizatorului îi este afisata o pagina web prin care i se cere sa plateasca o recompensa pentru a redobandi controlul asupra dispozitivului.


Virusul nu afecteaza utilizatorii din tari precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Ungaria, Kazakhstan, Rusia sau Ucraina. Autorul acestuia solicita o recompensa de 200 de dolari sub forma de giftcards pe iTunes.

flocker-android-ransomware-now-infects-smart-tvs-505181-2

Nu se stie mai exact care este modalitatea prin care acest virus poate ajunge pe un smarTV cu Android insa cel mai probabil poate avea legatura cu instalarea de software din surse nelicentiate. In momentul in care acesta ajunge pe tv, utilizatorului ii este afisata o pagina web prin care i se cere sa plateasca o recompensa pentru a redobandi controlul asupra dispozitivului.

In cazul infectarii cu acest virus, care poate ataca aplicatiile pentru smart TV, se recomanda contactarea producatorului. Utilizatorii avansati au la dispozitie un instrument numit ADB debugging care poate opri procesul prin care ruleaza virusul folosind comanda “PM clear %pkg%”. Odata oprit procesul, poate fi dezinstalata aplicatia infectata.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA