Fresh Paint este noul Paint gândit pentru Windows 8 şi Windows RT

Now Reading
Fresh Paint este noul Paint gândit pentru Windows 8 şi Windows RT


Paint este unul dintre cele mai cunoscute programe dintr-un Windows, iar cea mai mare modificare pe care a suferit-o în ultimii 20 de ani vine chiar pe Windows 8.

Fresh Paint este o aplicaţie pentru Windows 8 sau Windows RT pe care Microsoft a creat-o pentru a înlocui Paint. După cum îi spune şi numele, este cu adevărat „proaspătă“. Interfaţa este mai simplă, mai uşor de folosit şi beneficiază din plin de avantajele interacţiunii tactile.

Aplicaţia poate fi folosită de copii drept pânza lor de desenat, dar fără mizeria aferentă mâzgălirii unei foi cu instrumente reale. Pozele pot fi transformate în tablouri şi pot fi amestecate culori pentru a obţine nuanţa exactă. Iar în cazul folosirii aplicaţiei pe o tabletă Surface Pro, utilizatorii au la dispoziţie şi un stylus. Acesta este util pentru desenele care necesită mai multă precizie.

Fresh Paint este disponibilă în Windows Store iar dupa instalare o veti putea accesa accesand interata start din windows 8. Odata deschis veti avea la dispozitie o panza prestabilita ce poate include si un desen deja creat pe care il puteti customiza dupa cum doriti. In coltul din dreapta sus aveti la dispozitie paleta de culori pe care le puteti alege pentru a incepe sa colorati. In pareta stanga de sus se afla uneltele de desen. Aveti la dispozitie un creion de trei tipuri ce poate folosi diverse culor, o guma de sters, si de asemena trei tipuri de pensule. Atunci cand veti alege unul din aceste instrumente, fereastra de unelte va disparea. Pentru a o face vizibila din nou, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati click dreapta pe panza.

Tot in meniul de sus aveti la dispozitie si meniul surface ce va pune la dispozitie suprafata virtuala pe care veti lucra, ce poate fi hartie, sau panza, si de asemenea optiunile de selectare a unui fundal.
Meniuld e jos al aplicatiei va ofera posibilitatea deschiderii unei imagini pe care sa o editati in program. Si tot de acolo aveti posibilitatea selectarii unei camere video sau foto pentru editare imagini. Imediat dupa terminarea editarii pentru a putea salva imaginea, faceti click pe butonul save as din meniul de jos.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z2tKziYbM-c[/youtube]


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA