Fujifilm a prezentat XF33mm F1 R, primul obiectiv f/1 pentru camerele mirrorless

Now Reading
Fujifilm a prezentat XF33mm F1 R, primul obiectiv f/1 pentru camerele mirrorless


In cadrul prezentarii  sale de la targul Photokina 2018, Fujifilm a profitat de moment pentru a testa o adăugare extremă la seria de lentile X-Mount: XF33mm F1 R.

După cum sugerează și numele, acesta este un obiectiv primar de 33mm (echivalent cu 50mm pe o cameră cu cadru întreg ) cu o diafragmă maximă de f/1 și capacități de focalizare automată, ceea ce il face sa fie primul astfel de obiectiv pentru camere mirrorless. Singurul exemplu anterior al unui obiectiv cu o deschidere atât de largă și AF a fost obiectivul Canon de 50 mm f / 1, lansat în 1989 și care acum nu mai este fabricat. Fujifilm nu a oferit un preț sau o dată de lansare pe noua sa lentilă, dar spune că lucrează la aducerea pe piață. Calendarul de produse ale companiei din această vară indică lansarea acestei lentile în 2020.

Fujifilm are o gamă largă de lentile foarte bune pentru familia sa de camere X, iar portofoliul include deja un număr de obiective cu unghi larg de f/1,4. Din experientele fotografilor, bokeh-ul este atât de difuz și nedefinit încât inceteaza să mai arate ca și bokeh-ul. Deschiderea diafragmei chiar mai departe la f/1 va face posibilă captarea de si mult mai multă lumină, împingând fundalul spre defocalizare. Acest lucru va face ca noua lentilă X-Mount să fie o nișă, un instrument creativ.  Avand in vedere ca va dura ceva timp pana la lansare, ar trebui să fie timp destul de timp pentru ca fotografii sa să ne gaseasca la toate utilizările.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA