Galaxy Note 8 se afla in centrul unui scandal la Jocurile Olimpice de iarna

Now Reading
Galaxy Note 8 se afla in centrul unui scandal la Jocurile Olimpice de iarna


Samsung este partener oficial de foarte multi ani al jocurilor Olimpice si mai mult decat niciodata producatorul se implica in Jocurile Olimpice de iarna din acest an. Motivul este unul simplu, jocurile Olimpice de iarna au loc in tara de origine a producatorului.

A devenit insa o traditie ca Samsung sa le ofere tuturor sportivilor participanti la competitie cate un telefon iar in acest an toti sportivii vor primi cate o editie speciala a lui Note 8. Cu toate astea exista anumiti sportivi care nu vor primi aceste telefoane pentru ca ei nu se pot intoarce cu ele in tarile de origine, fiind considerate produse de lux interzise in aceste teritorii, cel putin in Coreea de Nord.

Cei afectati vor fi sportivii din Coreea de Nord si Iran, tari care se afla de asemenea si sub anumite sanctiuni internationale. Decizia de a nu oferi telefoane sportivilor din Iran a starnit proteste vehemente din partea autoritatilor iraniene care au amenintat cu represalii economice compania Samsung.

În faţa protestelor puternice ale autorităţilor iraniene, Comitetul Olimpic International a acceptat ca sportivii din cele două ţări vizate să primească telefoanele respective, cu condiţia ca nord-coreenii să returneze telefoanele înainte de a se întoarce acasă, la finalul Jocurilor.

PUBLICITATE

Vineri, agenţia sud-coreeană de presă Yonhap a precizat că sportivii nord-coreeni au decis pur şi simplu să refuze smartphone-urile oferite de organizatori. Nu a fost oferită nicio motivaţie oficială, însă accesul la internet este foarte strict controlat în Coreea de Nord, pe langa faptul ca pretul lui Note 8 ar putea intra sub efectul sancţiunilor legate de produsele de lux, a căror furnizare către Coreea de Nord este interzisă.

Modele de Galaxy Noye 8 produse de Samsung si distribuite sportivilor de la Jocurile Olimpice de iarna conţin aplicaţii utile pentru sportivi, informaţii despre logistică sau orarele diferitelor probe ale competiţiei.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea