Generatia millennials ingrijorata de pierderea joburilor in favoarea robotilor

Now Reading
Generatia millennials ingrijorata de pierderea joburilor in favoarea robotilor


Smartsheet a lansat săptămâna trecută studiul “Starea automatizării 2017″, care oferă o privire de ansamblu a atitudinii industriei față de automatizare.

In timp ce un procent covârșitor din cei chestionați consideră că automatizarea le poate îmbunătăți activitatea la locul de muncă (97%), un numar foarte mare de persoane din generația millennials consideră că automatizarea reprezintă o amenințare cu privire la locurile de muncă.

Studiul s-a bazat pe un chestionar efectuat în numele Smartsheet de către Market Cube și a luat în considerare răspunsurile oferite de 1000 de lucrători informați. Respondenții au fost considerați lucrători informați dacă au împlinit vârsta de 18 ani, petrec cel puțin jumătate din zi la un computer și folosesc cel puțin o categorie de software de afaceri în timpul zilei de lucru.

Rezultatele sondajului au arătat o diferență clară între generații diferite. Dintre cei chestionați, 71 la sută din generația millennials au spus ca folosesc automatizarea in echipa lor sau la locul de munca, comparativ cu doar 58 la suta dintre cei cu varsta de 55 si mai in varsta.

PUBLICITATE

Generația millennials este, de asemenea, mult mai predispusă să fie speriată de automatizare, 33% exprimând temerile că vor fi înlocuiți, iar 43% sunt de parere că automatizarea va face ca valoarea lor să scadă în fața angajatorilor lor.

Millennialii sunt mai conștienți de automatizare sau au mai multe șanse să lucreze la companii care adoptă timpuriu automatizarea. Millennialii, de asemenea, se îngrijorează de modul în care automatizarea va avea o influență asupra valorii lor asupra organizației și a potențialului acesteia de a provoca șomaj. Intrăm într-o nouă eră a muncii în colaborare, în care automatizarea va conduce la îmbunătățiri semnificative ale productivității, eficienței și inovării pentru companiile de toate dimensiunile, în toate industriile. Lucrătorii vor putea să petreacă mai mult timp pe sarcini și rutine de valoare înaltă, cum ar fi dezvoltarea relațiilor-cheie și îmbunătățirea produselor și serviciilor.“, declară CEO-ul Smartsheet, Mark Mader.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA