Ghid pentru părinți și educatori cu informații necesare educării copiilor care navigheaza online

Now Reading
Ghid pentru părinți și educatori cu informații necesare educării copiilor care navigheaza online


Ministerul Comunicatiilor si Societatii informationale a lansat impreuna cu CERT-RO (Centrul National de raspuns la incidente de securitate cibernetica) un mic ghid dedicat parintilor si educatorilor care sa ii ajute in educarea copiiilor lasati sa navigheze pe internet.

Intitulat “Primii pasi in siguranta in viata digitala”, Ghidul prezinta principalele riscuri pentru copii in mediul digital. Printre acestea se afla accesarea de continut neadecvat minorilor sau intrarea in contact cu persoane rau intentionate.

Specialistii recomanda parintilor sau educatorilor sa activeze setari de siguranta de pe site-uri precum Youtube si sa ajusteze setarile sistemului de operare sau ale browser-ului astfel incat cei mici sa nu poata sa acceseze continut neadecvat cand sunt lasati nesupravegheati.

Un capitol important este indreptat si spre riscurile privind relationarea online a copiilor pe retelele de socializare. Ghidul ofera cateva sfaturi cu privire la instruirea copiilor sa faca fata pericolelor vietii digitale oferind parintilor si educatorilor cateva sfaturi adecvate.

PUBLICITATE

Nu in ultimul rand parintii ar trebui sa fie atenti la ceea ce publica copii online si ce fel de informatii fac publice pe internet. Totodata specialistii supun atentiei si usurinta cu care copii ar putea accesa continut cu caracter pornografic daca sunt lasati nesupravegheati sau parintii nu seteaza anumite filtre pentru a evita accesul facil la aceste resurse.

ghid siguranta copii internet


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA