Gluma zilei de la RCS-RDS, compania zice ca Digi Mobil ofera viteze de internet de peste 100 Mbs

Now Reading
Gluma zilei de la RCS-RDS, compania zice ca Digi Mobil ofera viteze de internet de peste 100 Mbs


In urma cu ceva saptamani RCS-RDS lansa o campanie de promovare a serviciului de telefonie Digi Mobil prin care ii indemna pe abonatii din Constanta, Brasov si Oradea sa testeze viteza de internet din orasul lor.

Timp de mai multe saptamani utilizatorii trebuiau sa isi instaleze pe telefon aplicatia Speedtest de la Ookla, unul din cele mai importante nume la nivel mondial in materie de masurare a vitezelor de internet. Abonatii trebuiau mai apoi sa selecteze serverul dedicat RCS-RDS si sa masoare conexiunea la internet.

Utilizatorii puteau sa se inscrie intr-un concurs in care cele mai mari viteze obtinute in urma testelor castigau un smartphone.

Pentru ca sunt abonat Digi Mobil si eram curios intocmai daca nu cumva RCS-RDS a imbunatatit reteaua in oras, am luat telefonul si am mers in oras pentru a scana viteza. In prima zi am aterizat la marginea orasului, la un celebru magazin de jucarii. In parcare, cu telefonul in mana, aprins si folosit exclusiv doar pentru test, am incercat sa ma conectez la serverul RCS-RDS. Vazand ca nu am succes am renuntat si am zis sa incerc ceva mai incolo, intr-un mall aflat la 1 km distanta, dar mai aproape de oras.


Cu erorile de conectare de rigoare, am reusit totusi sa obtin un rezultat, pe care am decis sa il salvez.

Intreaga aventura, intr-o postare de pe contul personal de Facebook:

Dupa ce m-am lasat pagubas, pe pagina de Facebook a Digi Romania apare astazi o postare promovata legata de campania actuala. Continutul postarii m-a dat pe spate dar nu m-a lasat fara reactie, fiind pornit sa trag de urechi compania. Postarea a disparut la mai putin de 20 de minute de la promovarea ei si nu am mai apucat sa ma descarc, cu noroc insa am reusit sa fac un print screen:

Dupa cum spuneam, am inceput sa tastez un comentariu iar cand am apasat enter, surpriza, comentariul nu a putut fi trimis pentru ca postarea fusese stearsa intre timp. Continutul comentariului am reusit totusi sa il salvez:

Ca sa continui ideea, Vodafone Romania trimitea in octombrie un comunicat de presa in care spunea ca pe baza testelor efectuate tot prin Ookla, cea mai mare viteza de internet 4G din Romania este de 43.01 Mbps. Ba mai mult a si primit premiul pentru cea mai rapida retea din Romania.

Sa vii sa sustii ca ai peste 100 de Mbps, poate chiar sa si induci ideea doar ca exemplu, este totusi o smecherie care tine insa de seriozitate.

Contrariat din cale afara am dat click pe pagina dedicata a concursului de la Digi Mobil si ce sa vezi,  viteza obtinuta in teste, asa cum sustinea postarea initiala, era fix cat cea din primul exemplu postat de organizatori.

Sunt mai mult decat convins ca explicatia companiei ar fi ca postarea de pe Facebook a fost stearsa tocmai pentru ca o fi fost o eroare umana. Ba mai mult decat atat, cum Dumnezeu sa anunti cea mai mare viteza obtinuta in teste exact cat ai scris pe site ? Si mai mult decat atat cum sa anunti viteaza obtinuta cand abonatii tai mai au o saptamana la dispozitie sa se inscrie in concurs ?

[UPDATE] Concursul s-a terminat si Digi Mobil nu se dezminte. Cea mai mare viteza mobila din tara a companiei este fix aceeasi care a stat postata pe site pe toata durata concursului 105.86 Mbps, in Brasov.

Daca sunteti deja client DigiMobil cred ca sunteti de acord ca rezultatele afisate frizeaza bunul simt.

Va lasam pe voi sa trageti restul concluziilor…


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
50%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
50%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea