Google blocheaza reclamele la monede virtuale precum Bitcoin

Now Reading
Google blocheaza reclamele la monede virtuale precum Bitcoin


După ce Facebook a interzis anunțurile despre monede virtuale in produsele sale, o practică observată și în China, unde anunțurile legate de criptare nu sunt permise online, Google tocmai a anunțat că va restricționa anunțurile pentru anumite produse financiare, inclusiv criptomonede.

De fapt, anunțurile pentru Bitcoin și orice tip de produs criptat nu vor fi permise pe Google AdWords începând cu luna iunie.

“În iunie 2018, Google va actualiza politica serviciilor financiare pentru a restrânge publicitatea Contractelor de Diferență, a spoturilor valutare și a spread-urilor financiare”, a afirmat compania într-o actualizare a paginilor de asistență AdWords.

Google face clar faptul că anunțurile pentru “opțiuni binare și produse sinonime” nu vor fi permise. Același lucru este valabil pentru “criptomonede și conținutul asociat (incluzând dar fără a se limita la ofertele monetare inițiale, schimburile de criptomonede, portofelele de criptomonede și sfaturi privind tranzacționarea prin criptografie)”.


Vestea va afecta companiile care doresc să-și facă publicitate online, dar și agregatorii și afiliații care nu vor mai putea să arate conținut legate de criptomonede prin Adwords.

În plus, “agenții de publicitate care oferă Contracte de Diferență, valută la fața locului și pariuri financiare vor trebui să fie certificate de Google înainte de a isi putea face publicitate prin AdWords”, notează Google.

Google a menționat mutarea într-un articol separat de blog despre activitatea sa de publicitate. Compania a explicat că și-a actualizat politicile publicitare pentru a “rezolva problemele unor anunțuri despre produse financiare nereglementate sau speculative, cum ar fi opțiunile binare, criptarea, piețele valutare și contractele pentru diferențe (sau CFD-uri)”.

Google încearcă să îmbunătățească experiența generală a anunțurilor pentru utilizatorii de internet, oferind diverse exemple despre cum a pedepsit anul trecut conținutul înșelător online și ce intenționează să facă pentru a îmbunătăți experiența publicitara.

“Anul trecut, am eliminat 320.000 de editori din rețeaua noastră publicitară pentru încălcarea politicilor editorilor, iar lista a inclus aproape 90.000 de site-uri web și 700.000 de aplicații mobile”, a spus compania. De asemenea, am eliminat aproximativ două milioane de pagini pentru încălcări ale politicilor în fiecare lună.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA