Google Chrome va impiedica site-urile sa lanseze atacuri de tip Spectre

Now Reading
Google Chrome va impiedica site-urile sa lanseze atacuri de tip Spectre


Dacă utilizați browserul Google Chrome, acum aveți mai puține motive să vă faceți griji cu privire la amenințările de securitate de tip Spectre. Google a dezvăluit că Chrome 67 pentru desktop și versiunea compatibilă cu sistemul de operare Chrome vor avea o caracteristică experimentală de izolare a site-urilor, care reduce probabilitatea ca hackerii să utilizeze atacuri speculative utilizand brese, cum ar fi Spectre.

Tehnica limitează procesul de redare web a conținutului dintr-un singur site, împiedicând o pagină detinuta de un atacator să partajeze un cod rău intenționat printr-o pagină sigura (de exemplu, ferestre pop-up sau scripturi stocate la distanta). În mod teoretic, aceste tipuri de atacuri pot fura parole sau alte date sensibile în timp ce vizitați alte site-uri inofensive.

Caracteristica nu ar trebui să afecteze experienta de navigare pe site-uri legitime. Cu toate acestea, noua functie va afecta sistemul dumneavoastră. Google spune ca browserul web va solicita cu 10 până la 13% mai multe resurse de memorie, comparativ cu versiunile anterioare, deoarece va trebui să ruleze procese pentru fiecare site.

Compania promite “controale suplimentare de securitate” în viitor, inclusiv măsuri de siguranță atunci când un atac a fost deja lansat. De asemenea, utilizatorii de dispozitive mobile vor avea protecție, iar Chrome 68 pentru Android va adăuga un flag experimental de izolare a site-urilor. Aceste inițiative nu garantează că veți fi imuni la atacuri de tip Spectre, dar ar trebui să stopeze unele dintre cele mai evidente căi pentru a vă fura informațiile.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA