Google explica cum va selecta browserul Chrome reclamele pe care le va bloca

Now Reading
Google explica cum va selecta browserul Chrome reclamele pe care le va bloca


Una din cele mai mari probleme pentru dezvoltatorii de site-uri este legata de posibilitatea vizitatorilor de a isi instala anumite extensii pentru blocarea reclamelor.

Exista publisheri de buna credinta care nu invadeaza vizitatorii cu reclame deranjante si altii care recurg la astfel de tactici pentru rotunjirea veniturilor. In lupta impotriva reclamelor de tip invaziv in pierdere ies toti publisheri asa ca nu conteaza daca esti victima colaterala. Vestea proasta pentru publisheri este ca utilizatorii nu vor mai trebui sa isi instaleze pluginuri speciale pentru a bloca reclamele enervante.

În câteva zile, Chrome va implementa filtrul de anunțuri încorporat care poate bloca cele mai enervante tipuri de anunțuri pe internet chiar dacă nu vizitorii nu utilizeaza un plugin special. Într-o postare de pe blogul Chromium, Google a dezvăluit mai multe detalii despre filtru înainte de lansare, detaliind exact modul în care funcționează. Marele G declară că începe prin evaluarea paginilor eșantionate de pe un site web, determinând dacă are vreo publicitate care încalcă standardele stabilite de Coaliția pentru anunțuri mai bune.

Dacă un site web nu are unul din tipurile de anunțuri pe care Coaliția le-a catalogat deosebit de enervante – cum ar fi anunțurile prestițiale cu numărătoare inversă, ferestre de tip pop-up și anunțuri care redau automat un sunet, acestea primesc o notă de trecere. Site-urile web care folosesc astfel de continut primesc o avertizare, în timp ce acelea care încalcă în mod consecvent standardele și refuză să elimine anunțurile care încalcă legea obțin o notă de corigenta.


Când vizitați o adresă URL în Chrome, filtrul browserului îl trimite mai întâi la lista de site-uri care nu au respectat standardele pentru anunțuri mai bune. Dacă determină că într-adevăr vizitați un domeniu cu anunțuri iritante, filtrul va verifica solicitările de rețea din pagină în raport cu modelele de adrese URL asociate anunțurilor, pentru a bloca aceste anunțuri. Asta nu înseamnă că are dreptul să inlature acele anunturi pentru ca utilizatorul sa nu le vada. (Dacă doriți să vizionați anunțuri video pe tot ecranul, care difuzează muzică la volum maxim, atunci puterea este in mainile voastre.) Browserul vă va spune că a blocat anunțurile de pe site și vă va oferi posibilitatea de a permite afisarea lor ori de câte ori vizitați site-ul respectiv.

Asa va arăta această notificare pe mobil. Pe desktop, notificarea va apărea pe bara de adrese.

Google afirmă că, în timp ce filtrul Chrome va bloca automat anunțurile, obiectivul său nu este de a filtra toate anunțurile tot timpul. Echipa Chrome le ofera site-urilor web 30 de zile pentru a remedia reclamele care nu respectă standardele pentru anunțuri mai bune și le blochează numai dacă rămân neconforme chiar și după ce au primit un avertisment iar la o lună distanta iar lucrurile continua la fel. Oferindu-le un avertisment publisherilor, Google speră să convingă proprietarii de site-uri să elimină ei înșiși orice anunț intrusiv. Până în prezent, planul gigantului par să funcționeze, deoarece 42% dintre site-urile care nu au respectat standardele și-au rezolvat deja problemele și acum au note de trecere.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA