Google Gboard introduce posibilitatea de a comunica prin intermediul codului morse

Now Reading
Google Gboard introduce posibilitatea de a comunica prin intermediul codului morse


Google a anunțat astăzi că aduce codul Morse, ca metodă de intrare pentru Gboard, si in versiunea tastaturii pentru iOS. Compania a integrat primul cod Morse în versiunea Android a lui Gboard (în formă beta), la scurt timp după ce a prezentat versiunea la I/O 2018. Alături de debutul pe iOS, Google spune că a făcut numeroase îmbunătățiri și în ceea ce privește experiența de pe Android.

Când este activat, codul Morse umple zona tastaturii cu două pictograme mari și cu puncte. Pe măsură ce atingeți pictogramele, sugestiile de cuvinte vor apărea în partea de sus a tastaturii de pe ecran, la fel cum se intampla si cand utilizați versiunea QWERTY. Google a creat un joc pentru a invata codul, denumit Morse Typing Trainer, care spune că poate preda utilizatorilor codul Morse în mai puțin de o oră. Puteți să-l jucați atât pe mobil cât și pe desktop.

Tania Finlayson, dezvoltator de tehnologie asistată, care a colaborat cu Google la proiectul de cod Morse, a scris o postare pe blog despre modul în care sistemul de comunicare a fost “revoluționar” în îmbunătățirea vieții proprii:

Cele mai multe tehnologii de astăzi sunt concepute pentru piața de masă. Din păcate, acest lucru poate însemna că persoanele cu dizabilități pot fi lăsate în urmă. Dezvoltarea unor astfel de instrumente de comunicare este importantă, deoarece pentru mulți oameni, acest lucru le face viața mai usoara. Acum, dacă cineva vrea să încerce codul Morse, poate folosi telefonul din buzunar. Doar prin descărcarea unei aplicații, oricine de oriunde poate sa comunice folosind codul Morse.

Finlayson notează că Gboard pentru Android “vă permite să conectați dispozitive externe la dispozitiv, astfel încât o persoană cu mobilitate limitată să poată opera dispozitivul.”Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA