Google inchide suportul pentru Project Tango

Now Reading
Google inchide suportul pentru Project Tango


Google a anunțat săptămâna trecută că va inchide definitiv proiectul Tango, inițiativa sa ambițioasă de a aduce suportul AR pe telefoanele cu hardware compatibil, ce detin camere foto cu senzori de miscare si adancime.

Decizia nu este complet neașteptata, mai ales după ce Google a lansat tehnologia ARCore la începutul acestui an ce permite experiențe de realitate augmentate pe telefoane fără a necesita componente specializate.

Doar două dispozitive – Phab 2 Pro de la Lenovo și Asus ZenFone AR, au fost construite conform standardelor cerute de Google pentru a fi compatibile cu Project Tango.

În timp ce ARCore este probabil o optiune mai bună oferita de Google, deoarece va ajunge la mai mulți oameni, va fi interesant de vazut dacă compania – precum și producătorii de telefoane Android – vor mai include vreodată camere dedicate de profunzime și mișcare in viitorul apropiat.

PUBLICITATE

Pe măsură ce Google dezvolta proiectul ARCore, oferind diverse demo-uri de functionalitate (inclusiv una recentă care vă permite să adăugați autocolante live Star Wars pe videoclipurile dvs. pe telefoanele Pixel), nu aveți neaparat nevoie de componenta ARCore pentru a vă bucura de o experiență AR de calitate prin intermediul functiilor de urmărire și poziționare a elementelor.

Cu toate acestea, fără aceste camere speciale, ar putea fi dificil să rulați în mod corespunzător aplicații mai specializate, cum ar fi o hartă ce se suprapune peste direcțiile de pe stradă în timp ce mergeți sau conduceți. Astfel de funcții ar necesita o tehnologie sofisticată pentru a identifica locația unui telefon, mai bine decât ceea ce se poate face în prezent cu GPS-ul.

De asemenea, se pare că 2018 ar putea fi mai mult despre procesoarele suplimentare creeate pentru a gestiona exclusiv procesele AI. Apple și Huawei au implementat deja astfel de procesoare pe telefoanele lor, fiind un factor de diferențiere pentru cele mai recente flagship-uri lansate pe piata, deoarece acestea sunt concepute pentru a permite fotografiere mai buna, recunoașterea feței, și traduceri in alte limbi straine s.a.m.d.

Totuși, inchiderea proiectului Tango ar putea semnala un impuls mai mare al Google de a face AR mai accesibil în lunile și anii care vin. Compania a lansat deja o bibliotecă de obiecte 3D pe care oamenii le pot utiliza în proiectele lor VR / AR și încurajează utilizatorii să-și împărtășească propriile lor creatii. Sperăm că în curând veți putea să vă bucurați de conținutul AR, fără să fiți nevoiți să detineti un telefon de vârf.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA