Google Play Instant va permite sa testati jocurile inainte sa le cumparati

Now Reading
Google Play Instant va permite sa testati jocurile inainte sa le cumparati


Google nu este chiar un producator de jocuri dar prin intermediul sistemului de operare Android gazduieste cea mai mare comunitate de dezvoltatori. Ca atare, compania împărtășește câteva noutăți la Conferința pentru dezvoltatori de jocuri, care va fi de interes atât pentru jucători, cât și pentru dezvoltatori deopotrivă: Tehnologia “Instant App” pe care Google a adăugat-o anul trecut pe Android si care poate fi folosită și în jocuri sub numele Play Instant.

Utilizatorii de dispozitive Android pot încerca deja o mică selecție de jocuri în Magazinul Google Play, care încarcă întreaga experiență de gameplay fără a fi nevoie să treacă prin procesul normal de instalare. Titlurile includ Clash Royale, Words With Friends 2, Bubble Witch 3 Saga, Final Fantasy XV: A New Empire, Mighty Battles Lși – desigur – Solitaire. Utilizatorii pot sa încerce câteva jocuri înainte de a le instala iar pentru a face asta trebui să aștepte câteva secunde. Odata intrati în experiența completă a jocului lucrurile se întâmplă rapid și fără o întârziere majoră, cel puțin pe conexiunea WiFi.

Jonathan Karmel, manager de produs pentru Google Play, a explicat că ideea de a face ca jocurile sa funcționeze cu tehnologia Instant App a venit din dorința de a reduce conflictele și de a atrage utilizatorii direct în joc, ca să spunem așa. Acest lucru este valabil mai ales pentru jocurile sociale, cum ar fi Clash Royale, unde un jucător poate trimite unui prieten un link pentru a “adera la clanul lui” – care apoi duce la diferiti pasi care trebuie urmati pentru a pune aplicația în funcțiune.

Cu Google Play Instant, când faceți clic pe profilul unui joc în Magazinul Google Play, există un buton “încercați acum”, care vă transpune rapid în experiența completă, nativă a jocului. În timp ce puteți juca doar o parte din acest joc, veți întâlni o mulțime de solicitări pentru a descărca aplicația completă dacă sunteți atrasi.


Deși este în siguranță să spunem că instalarea unei aplicații nu reprezintă o barieră mare pentru majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile în acest moment, este cu siguranță importanta decizia de a lăsa jucătorii să experimenteze un joc înainte de a renunța la un spațiu de stocare prețios pentru o instalare completă.

Pentru început, jocurile instant (sau ceea ce compania numeste “Google Play Instant”) se află într-o versiune beta închisă, ceea ce înseamnă că numai dezvoltatorii selectați pot utiliza tehnologia. Există doar opt parteneri în beta acum, deși Google intenționează să permită tot mai mulți dezvoltatori să utilizeze tehnologia în timp.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA