Google interzice aplicatiile care afiseaza reclame in ecranul de blocare al telefonului

Now Reading
Google interzice aplicatiile care afiseaza reclame in ecranul de blocare al telefonului


Anunturile sunt un lucru uzual in viata noastra de zi cu zi si sunt extrem de prezente in aplicatiile mobile. Nu le puteți evita complet, dar există unele implementări de anunțuri care sunt atât de enervante încât Google le-a interzis explicit din Magazinul Play.

Îți amintești de Airpush? aceasta si-a setat ca model pulibicitare inserarea de reclame in ecranele de blocare ale telefoanelor. Alicatii precum ES File Explorer, Peel și VPN Hotspot Shield au inserat reclame care au fost considerate insa sigure de Google. Companaia ascultat în cele din urmă plangerule venite din partea utilizatorilor, iar aplicatiile care afiseaza anunțuri pe ecranul de blocare al telefonului nu mai sunt permise în Magazinul Google Play.

Din punct de vedere tehnic, noua politică este un pic mai nuanțată decât „niciun anunț pe ecranul de blocare”. In noua secțiune de pe pagina de generare de bani pentru dezvoltatori Google noteaza ca:

Monetizarea pe ecranul de blocare

Cu excepția cazului în care scopul exclusiv al aplicației este acela al unui lockscreen, aplicațiile nu pot sa insereze anunțuri sau funcții care să genereze venituri de ecranul de blocare al unui dispozitiv.

Deci, o aplicație care se prezinta ca un editor foto, VPN sau explorare de fisiere nu poate, de asemenea, să ofere un nou ecran de blocare pe dispozitivul dvs. care sa contina si anunțuri. Cu toate acestea, o aplicație care este de fapt un ecran de blocare poate totuși să genereze bani cu anunțuri. Probabil, știi ce primești atunci când instalezi o aplicație pentru ecranul de blocare.


Această schimbare a politicii este de mult așteptată. Au trecut câțiva ani de când aceste anunțuri au început să se afișeze pe ecranele de blocare iar lucrurile par scapate de sub control. Nu putini au fost cei care au cazut victime a acestor aplicații înșelătoare în ultimele câteva luni. Sperăm totusi că Google urmărește și de fapt si aplicațiile periculoase din Magazinul Google Play.


Aboneaza-te la noutati:

 
   

Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA