Google introduce apelurile video direct din aplicatia de contacte Android

Now Reading
Google introduce apelurile video direct din aplicatia de contacte Android


Utilizatorii de iOS au folosit, probabil, functia de apelare video din meniul de contacte prin intermediul Facetime, cei care detin un telefon cu Android fiind obligati sa foloseasca alte aplicatii pentru a face acest lucru. Lucrurile urmeaza se schimbe insa, Google anunta ca va integra aceeași caracteristică în aplicațiile Telefon, Persoane de contact și Mesaje Android.

Google a realizat acest lucru prin încorporarea propriului serviciu de apelare video Duo și a standardului ViLTE, acesta din urmă fiind o extensie a sistemului VoLTE existent, care se concentrează pe creșterea calității apelurilor video printr-o rețea LTE. În mod implicit, apelurile video vor fi redirecționate prin ViLTE, Duo urmand sa fie aplicatia de rezerva dacă operatorul telecom al utilizatorului nu acceptă standardul.

Există câteva lucruri pe care trebuie să le rețineți, primul fiind ca ambii utilizatori implicati intr-un apel video trebuie să aibă Duo instalat și activat dacă ViLTE nu este compatibil cu reteaua telecom. Totodata, trebuie să aveți și cele mai recente versiuni ale aplicațiilor Telefon, Contacte, Mesaje Android și Duo instalate.

Google promite, de asemenea, că va adăuga posibilitatea de a trece de la un apel vocal la un apel video si invers, undeva în cursul acestui an. Aceasta o caracteristică minora, dar apreciabilă, dacă utilizatorii simt nevoia de a avea o conversație audio in timpul unei conversații video.

PUBLICITATE

Primele terminale care vor veni cu suport pentru apeluri video sunt  Pixel, Nexus si Android One, ce urmeaza sa primeasca un update de firmware, in timp ce noile modele Pixel 2 si Pixel 2 XL vor veni cu aceasta functie direct din fabrica.

Google a declarat că lucrează cu operatorii de telefonie și producătorii de dispozitive pentru a permite apeluri video integrate direct pe o gama mai largă de dispozitive.

Cu această caracteristică, este clar că Google dorește cu adevărat dezvoltarea apelurilor video pe viitor, însă compania ar putea avea de castigat si de pe urma întregii palete de servicii de mesagerie, de apeluri și de servicii video.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA