Google introduce standardul RCS in aplicatia de mesagerie si in Europa si Asia

Now Reading
Google introduce standardul RCS in aplicatia de mesagerie si in Europa si Asia


Google a anuntat saptamana trecuta actualizarea serviciului de mesagerie de pe sistemul de operare Android, in Europa si Asia, prin introducerea sistemului RCS (Rich Communications Services).

Formatul Rich Communications Services este considerat un upgrade al sistemului standard de mesagerie, SMS, ce ofera posibilitatea de a trimite mesaje text, de la lansarea comunicatiilor mobile. Prin intermediul unui acord semnat cu operatorul telecom Telenor, peste 214 milioane de utilizatori din Europa si Asia vor primi acces la sistemul RCS.

Printre serviciile oferite de sistemul Rich Communications Services se afla posibilitatea de a purta convorbiri in grup, partajarea de fotografii la rezolutie inalta, citirea de retete si asa mai departe. Rich Communications Services este compatibil cu standardele oferite de 54 de operatori de telecomunicatii la nivel mondial dar si producatori de telefoane, fiind disponibil unui numar de aproximativ 4,7 miliarde de utilizatori.

Sistemul Rich Communications Services urmeaza sa poata fi folosit de utilizatorii de telefoane dotate cu sistem de operare Android prin intermediul aplicatiei de mesagerie a Google, ce poate fi actualizata sau descarcata de pe magazinul Google Play. Operatorul de telecomunicatii Telenor urmeaza sa foloseasca aceasta aplicatie ca aplicatie predefinita pe toate telefoanele cu Android pe care le comercializeaza.

PUBLICITATE

Google nu a oferit o data exacta despre implementarea acestui sistem insa este posibil ca acest lucru sa se intample in urmatoarele luni.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
100%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA