Google iti ofera gratuit backup pentru datele de pe WhatsApp pe serviciul Drive

Now Reading
Google iti ofera gratuit backup pentru datele de pe WhatsApp pe serviciul Drive


Daca ai fost nevoit sa iti stergi aplicatia WhatsApp de pe telefon, fie din cauza ca nu mai aveai spatiu, fie ca l-ai resetat sau ti-ai schimbat dispozitivul, probabil stii ca aplicatia de mesagerie te intreaba daca doresti sa faci backup al datelpr stocate online in cloud pe Drive.

Optiunea este utila pentru ca iti poate permite sa restabilesti intreg continutul conversatiilor avute pe WhatsApp, chiar si pozele si videoclipurile primite.

Pentru ca acest tip de continut poate ocupa destul de mult spatiu de stocare, daca din intamplare folositi pentru backup contul implicit de Google, folosit si pentru serviciul de stocare in cloud Google Drive, de acum ai o veste buna.

În urma unui nou acord între WhatsApp și Google, backupurile din WhatsApp nu sunt luate în calcul la cota de stocare Google Drive. Însă, backupurile din WhatsApp care nu au fost actualizate de mai mult de un an vor fi eliminate automat din spațiul de stocare.


Această politică va intra în vigoare pentru toți utilizatorii pe 12 noiembrie 2018, deși e posibil ca unii utilizatori să vadă mai devreme beneficiile privind cota de stocare. Este recomandat ca utilizatorii să facă backup manual pentru WhatsApp înainte de 12 noiembrie 2018 pentru a nu pierde niciunul dintre backupuri.

Acțiuni recomandate

Confirmați că se face backup pentru clientul actual Android WhatsApp. Dacă vreți să actualizați backupurile existente, faceți backup manual pentru clientul WhatsApp înainte de 30 octombrie 2018.

Detalii complete despre procedura de backup gasiti pe aceasta pagina de suport.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA