Google lucrează la o platformă de streaming de jocuri numită Yeti

Now Reading
Google lucrează la o platformă de streaming de jocuri numită Yeti


Aspirațiile Google in ceea ce priveste lumea jocurilor au fost centrate in trecut pe experiențele VR pentru propriul set de căști Daydream. Potrivit unui raport de la The Information, lucrurile s-ar putea schimba în curând.

Raportul evidențiază activitatea Google privind un serviciu de jocuri bazat pe abonament, care doreste sa profite de pe urma unei console create de Google sau, eventual, a Chromecastului. Potrivit unor surse cunoscute în acest sens, proiectul permite utilizatorilor să joace jocuri în timp ce sunt redate în flux, în loc să solicite descărcarea sau un disc.

Numele de cod al proiectului este “Yeti”.

Dacă ar reuși acest lucru nu ar fi fost prima dată când Google ar cocheta cu ideea unei console de jocuri. În 2014 compania a planificat o consolă de jocuri bazată pe Android pentru televizoare. Proiectul nu a fost insa lansat niciodată.

PUBLICITATE

În timp ce consumatorii au îmbrățișat streamingul de muzică și filme, jocurile nu au urmat acelasi trend. Spre deosebire de descărcarea de jocuri – abordarea pe care Sony și Microsoft o folosesc pe consolele lor – vitezele trebuie să rămână relativ constante. Aceasta reprezintă un obstacol tehnologic. Apăsarea unui buton trebuie să ducă la o mișcare aproape instantanee pe ecran, însă câteva milisecunde care trec între a apasarea unui buton și acțiune tind să facă sau să întrerupă întreaga experiență.

În 2014, viteza de bandă largă insuficientă a făcut ca acest lucru cu totul imposibil. Acest lucru s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani prin lansarea rețelelor de fibră optică pe piețele majore, precum și printr-o mai bună răspândire a centrelor de date la nivel național.

Sony, a cărei consola Playstation se află deja pe această piață, pare ca va renunta la serviciul său de streaming Playstation Now. Chiar daca era funcțional, preturile ridicate și lipsa de selecție a titlurilor au fost principalele sale obstacole, nu și serviciile în sine.

Nvidia are de asemenea un serviciu, numit GeForce NOW. Din nefericire, funcționează numai cu televizoare produse de Nvidia.

De asemenea, Microsoft are planuri de a intra si ea pe piață “în următorii câțiva ani”, spune șeful Xbox, Phil Spencer.

Spre deosebire de încercarea din 2014, de data aceasta lucrurile ar putea sa mearga intr-o directie buna pentru Google.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA