Google ofera acces la modele 3D virtuale ale monumentelor antice

Now Reading
Google ofera acces la modele 3D virtuale ale monumentelor antice


Monumentele istorice din întreaga lume se confruntă cu amenințări din cauza dezastrelor naturale, a turismului și a războiului, ceea ce l-a condus pe Ben Kacyra să fondeze CyArk – o organizație non-profit care lucrează la scanarea și arhivarea digitală a monumentelor antice.

Cu ajutorul scanarii cu laser, fotogrammetria, imagistica cu ajutorul dronelor și scanarea cu lumină structurată, echipa CyArk a dezvoltat imagini 3D detaliate 3D ale structurilor cum ar fi templul Ananda Ok Kyaung din Myanmar, Palatul Al Azem din Siria și Chichen Itza din Mexic. Acum, Google face disponibile aceste modele prin intermediul platformei sale Arts & Culture.

În 2016, un cutremur a distrus un număr de temple antice din Myanmar. Dar, pentru că CyArk a scanat și a fotografiat câteva structuri atât în interiorul cât și în exteriorul lou, înainte de cutremur, a reușit să creeze modele 3D precise ale templelor deteriorate. Acum puteți să le explorați prin intermediul computerului dvs., al smartphone-ului sau al vizualizatorului VR și să vedeți cum au fost odată. Datele colectate de CyArk ar putea fi, de asemenea, folosite pentru a ajuta la eforturile de restaurare.

Prin intermediul Google Arts & Culture, puteți vedea acum 25 de locații istorice din 18 țări și cei care doresc să descarce datele CyArk pot aplica pentru lucru prin intermediul unui formular. Puteți explora acele site-uri în 3D pe site-ul dedicat și sa consultați videoclipul de mai jos pentru mai multe informații despre eforturile lui CyArk.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA