Evenimentul Google Pixel 2 din San Francisco a pastrat pentru final o mica surpriza pregatita de companie. Google a dezvăluit fara prea mare zarva un produs revolutionar, o pereche de căști fără fir denumite Pixel Buds.
Pentru a nu fi asemanate cu castile Air Pods de la Apple și cutia de incarcare, Google și-a dotat căștile cu puterea de a traduce, literalmente în timp real, între 40 de limbi straine. Daca vreti, noile casti sunt un produs desprins parca din serialele science-fiction. Desigur au exsitat nenumărate campanii Kickstarter care promiteau acelasi lucru, dar nici unul nu a fost livrat catre utilizatorii de masa. Această tehnologie ar putea schimba fundamental modul în care comunicăm intr-o comunitate globală.
Castile Google Pixel Buds sunt căști fără fir concepute pentru a fi utilizate cu noul telefon Pixel 2 al companiei. După ce ați împerecheat telefoanul cu castile, puteți pur și simplu să atingeți casca dreapta și să lansați o comandă către Asistentul Google de pe Pixel 2. Veți putea să redați muzică din telefon, veti primi indicații de orientare, să efectuați un apel telefonic și asa mai departe.
Dar daca ii veti dicta „Help me speak Japanese” si apoi veti vorbi in engleza, difuzorul incorporat al telefonului va traduce automat ceea ce spuneti in japoneza. Daca interlocutorul va raspunde in japoneza, in castile utilizatorului va fi redat raspunsul tradus din japoneza in engleza. După cum s-a vazut in demonstrația de pe scena Google, în timpul traducerii timpii de intarziere au fost aproape la zero, deși va trebui să vedem cât de bine funcționează sistemul în lumea reală, cu conexiuni de bandă largă, zgomot de fond și interferențe.
Spre deosebire de acum 20 de ani cand au inceput sa fie implementate solutii online de traducere de texte, cand rezultatele erau greu de inteles, aceasta realizare este una enorma, daca tinem cont de cat de mult a avansat si acuratetea traducerilor.
Castile Pixel Buds nu sunt in totalitate wireless, cele doua casti fiind conectate printr-un cablu, ceea ce nu este neaparat un lucru rau. De asemenea design-ul lor este unul mare si circular, ceea ce le face sa se asemene mai degraba cu o pereche de casti in-ear obsinuite. Trebuie sa mai spunem că acestea sunt suporturi pentru ureche, nu casti de tip IEM (monitoare în ureche). Acestea nu intră în canalul urechii și nu blochează zgomotul folosind silicon sau vârfuri de spumă. În schimb, ele se „agata” în urechi ca si căștile Apple. Spre deosebire de cele mai multe casti de tip earbuds ele sunt construite pentru a rămâne în urechi în timp ce sunteți în mișcare.
Mai trebuie spus ca Google Pixel Buds vin in trei versiuni de culoare: alb, negru si albastru deschis si vor costa 159 de dolari in Statele Unite. Din pacate utilizatorii vor trebui sa mai astepte putin pana la livrarea acestora, ce poate dura si 7 saptamani.