Google Project Shield protejeaza site-urile impotriva DDoS

Now Reading
Google Project Shield protejeaza site-urile impotriva DDoS


gprojectshield

Fara nici o legatura cu Project Shield al celor de la NVIDIA, acest proiect omonim dezvoltat de Google apara micile site-uri de atacuri de tip DDoS.

Intentia este un ireprosabila. Cu puterea, influenta si anduranta de care da dovada zilnic pe internet, gigantul din Mountain View a creat Project Shield. Acesta este numele unei noi initiative menite sa apere micile site-uri independente ale unor publicatii sau organizatii care nu au puterea financiara sau serverele pentru a rezista unor atacuri de tip DDoS. Foarte populare in tarile aflate in conflict, astfel de atacuri cibernetice ingenunchiaza zilnic la nivel global sute, daca nu mii de site-uri, printr-un trafic agresiv adresat unor servere nu foarte andurante. Project Shield este rezultatul unei cereri inaintate pe site-ul Google Ideas de catre un individ din Orientul Mijlociu.

Project Shield permite, printr-o metoda inca necunoscuta, oglindirea diverselor site-uri cu probleme sau macar a DNS-urilor care faciliteaza redirectionarea catre ele. Amalgamul de functionalitate oferit de noul produs al gigantului poate fi redus in cateva cuvinte. Practic, este vorba de un serviciu, aparent gratuit, care va face fata traficului online indiferent de amploare, sursa sau cauza. Este adresat site-urile inscrise in proiect. In clipul de promovare a noului produs , se mentioneaza  faptul ca se are in vedere si promovarea libertatii de exprimare si a democratiei online in state totalitare, in care prima victima o reprezinta website-uri ale caror activitate si continut sunt impotriva regimului.

Daca in etapa de test vreti sa experimentati cum functioneaza, va puteti inscrie cu propriul site pe projectshield.withgoogle.com.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA