Google promite publisherilor o alternativa la AMP

Now Reading
Google promite publisherilor o alternativa la AMP


Proiectul AMP al celor de la Google are unele controverse iar utilizatorii sunt multumiti de proiect deoarece face site-urile mobile să se încarce aproape instantaneu. Editorii îl urăsc insa de multe ori deoarece simt că dau Google prea mult control în schimbul unei plasări mai bune pe paginile sale de căutare. Acum, Google propune să aducă o parte din lecțiile pe care le-a învățat de la AMP pe web în ansamblu. În mod ideal, aceasta înseamnă că utilizatorii vor profita de eforturile Google și vor vedea mai rapid site-uri non-AMP de pe web (și nu doar în motoarele de căutare).

Editorii vor trebui din nou să adopte un set complet de standarde pentru site-urile lor, însă Google le oferă și o nouă cale de a fi incluse în caruselul Top Stories din ce în ce mai important pe paginile cu rezultatele căutării mobile.

“Pe baza a ceea ce am învățat de la AMP, acum suntem pregătiți să facem următorul pas și să lucrăm pentru a susține mai mult conținut care se incarca instant si care nu se bazează pe tehnologia AMP în zonele de căutare Google concepute pentru acest lucru, precum caruselul Top Stories,” a declarat Malte Ubl sef al proiectului AMP. “Acest conținut va trebui să respecte un set de standarde web viitoare și să îndeplinească un set de performanțe obiective și criterii de experiență pentru utilizatori pentru a fi eligibil.”

google amp

AMP, în multe privințe, este un hack ce se aplica peste o pagina web, si utilizează o combinație inteligentă de tehnologii web moderne, iframe, un set de marcaj declasat și proxy-uri pentru a grăbi incarcarea paginilor. Acum, cu noi standarde, cum ar fi Web Packaging (vă puteți gândi la acesta ca fișier ZIP pentru conținut web), Politica de caracteristici (astfel încât dezvoltatorii pot transforma anumite caracteristici ale browserului folosit), Paint Timing și altele, dezvoltatorii au instrumente pentru a accelera site-urile lor chiar mai mult.


Google declară că dorește să evidentiere site-urile care folosesc aceste tehnologii pentru a prezenta site-uri non-AMP în caruselul Top Stories când și dacă îndeplinesc criteriile de performanță și experiența utilizatorului și pun în aplicare aceste noi standarde. Echipa AMP subliniază faptul că Web Packaging, în special, va permite încărcarea instantanee a paginilor care nu utilizeaza AMP.

Într-o oarecare măsură, aceste noi tehnologii ofera o cale pentru editorii care doresc să fie prezentați în caruselul Google Top Stories pe mobil fără a trebui să utilizeze AMP. Deocamdată, totuși, echipa AMP este destul de clară în ceea ce privește faptul că nu poate oferi editorilor o cronologie pentru momentul în care Google va începe să implementeze aceste modificări. Multe dintre standarde, la urma urmei, sunt încă în flux.

În mod surprinzător, Google continuă să recomande editorilor să parieze pe AMP pentru moment. “Sperăm că aceste functii vor debloca, de asemenea, integrarea AMP, cum ar fi funcțiile de căutare Google precum caruselul Top Stories”, scrie Ubl. “Între timp, AMP va fi calea Google bine luminată pentru a crea experiențe extraordinare ale utilizatorilor pe web. Va fi doar una dintre multele alegeri, dar va fi cea pe care o recomandam. “


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA