In ultimele luni Google a extins disponibilitatea functiei Safe Browsing pe mai multe dispozitive. Drept rezultat, compania a anuntat ca serviciul sau de protejare a dispozitivelor de pagini web periculoase este acum prezent pe 3 miliarde de dispozitive.
Functia Safe Browsing functioneaza prin afisarea unui fundal rosu de avertizare pe care utilizatorii sunt obligati sa il inchida in mod explicit inainte de a accesa un site recunoscut de Google ca fiind infectat cu malware sau virusat prin alte metode. Aceste protecții au apărut pentru prima dată în 2007, însă s-au extins semnificativ în ceea ce privește amenințările pe care le blocheaza, precum și dispozitivele pe care acționează.
Astăzi, Google a anunțat că navigarea sigură funcționează acum pe trei miliarde de dispozitive din întreaga lume. De la ultima actualizare a companiei în mai 2016, acoperirea a crescut de la două miliarde.
În ultimul an, navigarea sigură a fost extinsă si la versiunea web a lui Gmail, precum și aplicații terțe de la Android. Dezvoltatorii, precum Snapchat, pot integra protecții care verifică adresele URL care le sunt prezentate utilizatorilor finali.
Navigarea sigură a fost extinsă între timp și pentru protecția împotriva mai multor amenințări, inclusiv a software-ului malware și a software-ului nedorit pe dispozitivele MacOS.
Intr-o postare pe blogul companiei, Google notează că îmbunătățirea serviciului Navigare Sigură a fost posibilă datorită implementării recente a serviciului Play Protect pentru Android. Anul trecut Google a implementat serviciul pe iOS 10, pentru broswerul Safari, telefoanele iPhone si tabletele iPad, folosind tehnologii noi ce le permit utilizatorilor iOS sa navigheze in siguranta.
Mergand mai departe, Google lucreaza la optimizarea functionarii pe dispozitivele mobile si in situatiile cand viteza conexiunii de date este scazuta si de asemenea se incearca sa se profite de pe urma dezvoltarii inteligentei artificiale.